Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
IMHO je to záležitost odrůdy a možná i konkrétní kytky. Minulý rok mě ve velkém shazovaly listy ajiny. Všechny. Nechávaly zežloutnout a spadnout mraky listů, ale taky jich mnohem víc nasazovaly. Nijak jsem se tím neznepokojoval. Pokud listy na rostlině přibývají, tak je to IMHO v pořádku.
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Zdarec, něco podobnýho jsem taky měl, když to stříkneš nějakým přípravkem proti houbám a plísním nemůžeš nic zkazit. Tohle jako nedostatek nějakých prvků nevypadá. Někdy je to věda, odhalit co fleky způsobuje. Ať se daří a

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
no nechce sa mi veľmi striekať ostatné rastlinky na ktorých to mám sú v pohode len toto fatalii neviem čo začalo štrajkovať.nahodilo plno kvetov a púšťa listy.tie fleky mám podozrenie na ten lacný univerzál substrát z obi posledné vrece čo som otvoril smrdelo ako kanál..
muraj238 píše: ↑11 črc 2017 11:58Ahoj. Mým Trinidad Moruga Scorpion začaly postupně odumírat spodní lístky. Vždy začne žloutnout, nakonec úplně zežloutne a upadne. Také na sobě má takové malé černé tečky, které tam ale už byly dlouho a měl jsem podezření na přelití (v té době jsem udržoval hlínu neustále mokrou, ale už několik měsíců zalívám jen 1x týdně.) Ale je to vždy ten nejspodnější list, jiné to nedělají. Na každé rostlině zatím tak 2 lístky. Neměli byste někdo nějakou radu? Třeba je to v pořádku a rostlina prostě ty úplně spodní listy nepotřebuje.
Také je mi divné, že rostliny teprve teď začaly kvést a ještě zdaleka neukazují náznak nějakých plodů, které na rostlině mají zrát celé 4 měsíce. S takovou budu mít úrodu na Štědrý den (vlastně nebudu).
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
muraj238: ahoj, to bude z toho preliti, uz se ty poskozene listy samozrejme nespravi, ale pokud ted zalevas mene casteji, tak uz by mely byt vsechny ok 

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Vypadá to jako nějaká bakteriální infekce. Zpravidla způsobená přílišnou vlhkostí (nebo ta tomu alespoň napomáhá).