Včera jsem jí přesadil a na 100% byla přechlastaná. Vymyl jsem bordel z kořenů, trochu je zredukoval a posadil do květníku s keramzitovou drenáží.
Snad to kousne. Omo dík
Problémy s listy chilli paprik
- Jahodove_pyre
- Stálý člen
- Reputace: 229
- Obrázky: 0
Re: Problémy s listy chilli paprik
Always hard way
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Ty seš úplný chilli doktorJahodove_pyre píše: ↑08 čer 2017 10:05Včera jsem jí přesadil a na 100% byla přechlastaná. Vymyl jsem bordel z kořenů, trochu je zredukoval a posadil do květníku s keramzitovou drenáží.
Snad to kousne. Omo dík

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Jahodove_pyre
- Stálý člen
- Reputace: 229
Tvá slova útěchy ve mě probudila víru v uzdravení

Always hard way
Ahoj.
Mladé listy paprik mám pokroucené, až praskají. Dočetl jsem se, že to může být přehnojením, ale už 2 týdny nehnojím a před tím jsem hnojil 1x týdně dle návodu.
Fotky: https://mega.nz/#F!14dACSxB!4o7RYopUwdtfJDhbFRDUMQ
Neměli byste prosím nějakou radu?
Díky moc.
Mladé listy paprik mám pokroucené, až praskají. Dočetl jsem se, že to může být přehnojením, ale už 2 týdny nehnojím a před tím jsem hnojil 1x týdně dle návodu.
Fotky: https://mega.nz/#F!14dACSxB!4o7RYopUwdtfJDhbFRDUMQ
Neměli byste prosím nějakou radu?

Díky moc.
Asi je to opravdu přehnojené. Jestli ale čekáš, že po vysazení hnojiva se ty listy spraví, tak nespraví. Nebo alespoň ne moc. sleduj nové lístky, jestli porostou dobře, tak je to v suchu.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Taky to mam na nekolika rostlinach, to jsem cely ja, abych neco kazdou sezonu neprehnojil
By me docela zajimalo, jak dlouho se hnojivo v pude uvolnuje, protoze jsem hnojil co 2. tyden a jeste pod doporucenou davku a stejne jsem prehnojil. Urcite bude mit vliv i vlhkost substratu pred zalivkou... Moje doporuceni zni, hnojit minimalne a pravidelne, presne ti to ale sam nepovim.

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Ono záleží na hodně věcech. Na konkrétní odrůdě a nejspíš i na konkrétní kytce. Její kondici, kořenovém systému. Letos jsem měl přehnojené jala. Skoro všechny, Nevím proč. Dostaly to stejné, jako ostatní. Pravda ale je, že recykluju substrát. Používám ho už třetí rok. Nikdy nevím jistě, co v něm vlastně po minulé sezóně zůstalo. Ale postihlo to jenom jala. Ostatní byly v pořádku.
Minulý rok chytily ošklivou chlorózu všechny baccatum. Měl jsem 2 ajiny a el oro da equador. Z přebytku/nedostatku nějakého stopového prvku. Všechny ostatní odrůdy byly v pořádku a všechny dostávaly to stejné a byly ve stejném substrátu. Taky nevím proč. Vyřešil to wuxal.
Minulý rok chytily ošklivou chlorózu všechny baccatum. Měl jsem 2 ajiny a el oro da equador. Z přebytku/nedostatku nějakého stopového prvku. Všechny ostatní odrůdy byly v pořádku a všechny dostávaly to stejné a byly ve stejném substrátu. Taky nevím proč. Vyřešil to wuxal.
Můžu se zeptat jaký přesně Wuxal? Taky budu chtít substrát recyklovat a chtěl bych zvolit optimální hnojivo "se vším".