Zdravím přátelé.
Rád by se s vámi podělil o letitou zkušenost s nakládáním chilli do tvrdého čistého alkoholu.
Před mnoha lety jsem na nějakém rádiu zaslechl rozhovor s človíčkem, který jezdí na zahraniční montáže do různých zemí, různých kontinentů, zejména exotických jako je Afrika a Asie.
Vyprávěl, že v začátcích měl on i jeho kolegové neuvěřitelné zdravotní problémy se zažíváním apod. Zdravotní stavy jednotlivých lidí byly jak na houpačce, chvíli jim bylo lépe a pak přicházela recidiva.
Jeden z toho týmu lidí jednoho dne šel kolem " chýše " jednoho z domorodých spolupracovníků z montáže ( Ind )a ten mu doporučil, aby si všichni každé ráno dali panáka tvrdého alkoholu s naloženými chilli papričkami. Dostal flašku a dle rady kažé ráno dali frťana. Během pár dní prý byli všichni OK. Praktikují to do dnes a jsou bez jakýchkoliv problémů.
Když jsem toto vyslechl, řekl jsem si, že je bláznivina. Nakládat chilli do kořalky.
Když byla sklizeň, nedalo mi to. Řekl jsem si, že to zkusím. Koupil jsem pár lahví čisté 40% vodky a pár druhů ( Rocoto, Aji a Habanero Orange ) jsem rozkrájel ( jinak neprojdou hrdlem ) a natlačil.
Pak se louhuje asi měsíc, ale čím dýl, tím líp.
Jako příklad účinosti popíši příklad.
Má žena a dcerka ( zhruba od poliviny listopadu, až do začátku ledna ) si předávali bacili. Nejprve prodělali chřipky a posléze angíny.
Každý den jsem si po příchodu z práce nalil štamrdle a požil. O víkendech hned ráno.
Jsem přesvědčen, že to opravdu funguje.
Naprosto nic mi nebylo. Nic. Snad jen mi párkrát teklo z nosu. Ale to bylo když jsem dlabal čínu plnou ohnivých milenek

Vřele doporučuji.
Zkuste to.
TATA