po dvou leté pauze, jsem se rozhodl, že zase budu pěstovat chilli. Při prvním pěstování jsem pěstoval pouze "okenní" druhy, z obavy, že se nevejdu do bytu. Byl to úplně úvodní pokus s chilli. Jednou jsem sklidil a odjel do školy, když jsem se po týdnu vrátil ze školy a mé tři keříky chilli, vlastně celý truhlík byl fuč.. A tak skončila má první a zatim i poslední sezóna s chilli.
Vždycky mě lákalo zasadit si větší chilli. A tak jsem se o vánocích rozhodl, že si opět zasadím chilli. Tentokráte už větší kousky. Takže jsem hned 25. prosince objednal semínka. Vzhledem k probíhajícím svátkům a Novému roku dorazili až 3. ledna 2014. A to je právě to Datum s velkým D, kdy jsem semínka zasadil. Než stihly semínka dorazit, měl jsem dost času pročítat informace o "indoor" pěstování chilli a v té souvislosti jsem narazil i na toto fórum. Takže jsem si něco přečetl, vybral způsob, jakým nechám semínka naklíčit, jak je budu pěstovat, svítit atp.
Když semínka 3.1. 2014 došla, vyrazil jsem do OBI a nakoupil mini skleníčky(no dobře vypadá to spíš jako krabička od polárkového dortu) s rašelinovými tabletami. Zalil vodou, nechal nabobtnat a poté jsem zasel. Na víkend jsem musel odjet a proto, ač nerad, jsem poprosil rodinné příslušníky o rosení semínek. Po mém příjezdu stále nic. Jaké bylo mé překvapení, když semínka 6.1.2014 vyrazila.
Vybral jsem si spíše méně až normálně pálivé papričky, protože to mám v plánu normálně konzumovat a zase tak ocelovou hubu nemám..

Papričky: Habanero white, Habanero baby red, Large red cherry, Cilegia picante, Jalapeno numex vaquero, Jalapeno maylon, Rodeo F1, Black tonque scorpion, CAP 1042, Habanero chocolate.
Papričky jsem vybíral podle vzhledu a pálivosti

Jinak světlo budu zkoušet řešit LED diodami. Nikde jsem tu nenašel moc zkušeností s nimi, tak zkusím být průkopníkem. Objednal jsem pár set ks z ebay, mám v plánu vytvořit z toho takovou stavebnici. Tak uvidím, jak se mi to podaří. Na internetu jsem našel pár postřehů ohledně barevného spektra a podpory růstu, takže jsem objednal modré a červené LED, tak si tu udělám trošku diskotéku a budu zkoušet, co to s rostlinkami udělá..
Ještě pár fotek..
semínka
3.1.2014-zasazeno
9.1.2014
zleva(každá řada jeden druh)-Black Tonque Scorpion, Rodeo F1, CAP 1042, Jalapeno Maylon, Jalapeno NuMex Vaquero
9.1.2014
zleva(každá řada jeden druh)- Cilegia Picante, Habanero White, Habanero Baby Red, Habanero Chocolate, Large Red Cherry
Tak ať pálí..