Chtěl bych tímto příspěvkem představit jak sebe, tak moje papričky.
Já jsem pěstitel amatér, mým revírem je byt a západně orientovaná lodžie. Vždy mi byly bližší rostliny jedlé, než ty okrasné. To vedlo k nevyhnutelnému počátku pěstování i v bezzahradových podmínkách. Pořádně jsem začal pěstovat teprve loni a to balkonovou klasiku - rajčata. Protože chilli miluji, dostal jsem tehdy dvě sazeničky blíže nespecifikovaných papriček. Výsledkem byly celkem tři plody a i přes nevalnou úrodu velká radost z vlastních papriček. Rozhodl jsem se tedy letos úrodu podvhytit od začátku, tedy od semínek, a dát rostlinkám vedle rajčat více prostoru.
Z původně nakoupených sedmi odrůd mi do dneška vydržely pouze čtyři. Na vině byl především nevhodně zvolený výsevný substrát, který v podstatě zkameněl. Příští sezonu si z toho vezmu ponaučení. Chtěl bych Vás tímto příspěvkem poprosit o hodnocení mých dosavadních výsledků, případných chyb jako například velikost truhlíků, indoor/outdoor atd.
Moc děkuji a přikládám popis jednotlivých roslinek plus pár fotek

Royal Black
Vysazena koncem února, teď jsou rostlinky veliké 10-20cm, 2/4 jsem zkusil zaštípnout - u jedné se výsledek dostavil, pěstuji v truhlíku venku, někdy cestuje domů za okno
Medusa Nachzipfel
Vysazena koncem února, teď jsou rostlinky veliké 20-30cm, 1/2 jsem zaštípnul - přijde mi to spíš na škodu, pěstuji venku, někdy doma za oknem
Jalapeno Purple
Vysazena koncem února, rostlinky jsou veliké 30-40cm, 1/2 jsem zaštípnul - přikde mi že se lépe větví, pěstuji venku ve foliovníku (max 45C)
Koral
Vysazena koncem března, rostlinky velikostně do 30cm, 1/2 jsem zaštípnul - bez výsledku, pěstuji venku na střídačku ve foliovníku
Teď jen doufám, že se mi podaří přidat foto