Zdravím zdejší milovníky chilli.Na tržnici jsem koupil sazenice Kristián,Damián a Kilián.Od paní jsem se dozvěděl pouze to,že mají různe barvy-žlutá,červená a oranžová a že jsou "dost ostré".
Máte s nimi někdo zkušenost,je tam i jiný rozdíl kromě barvy ,případně kolik asi mají SHU?
Díky.
Kristián
Re: Kristián
Kristian se mi nepodarilo najit palivost.
Kilian jse nekde nasel Scoville Rating: 30,000 - 50,000
Damian jsem nenasel udavanou palivost.
Nejdrive jsem si rikal je je to spise nejaky vymysleny nazev od babky ve vesnici, ale skutecne je firma SEMO prodava
Ale podle toho to budou nejake berani rohy, kajensky pepr a podobne zalezitosti nebo hybridni ustalene odrudy.
Palivost kolem 20-50K SHU muze byt pro laika dost ostra. Nicmene pro chilli milovnika je to spise na lehke zahrati
Kilian jse nekde nasel Scoville Rating: 30,000 - 50,000
Damian jsem nenasel udavanou palivost.
Nejdrive jsem si rikal je je to spise nejaky vymysleny nazev od babky ve vesnici, ale skutecne je firma SEMO prodava

Ale podle toho to budou nejake berani rohy, kajensky pepr a podobne zalezitosti nebo hybridni ustalene odrudy.
Palivost kolem 20-50K SHU muze byt pro laika dost ostra. Nicmene pro chilli milovnika je to spise na lehke zahrati

- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 830
- Obrázky: 0
Damián jsem měl loni, dle obrázku paprik od sema, tak má damián i kilián takřka stejnou pálivost. Jak píše Martin 30.000 - 50.000 SHU. Není to žádná vražda, ale pobaví. Chuťově je tam cítit papriková chuť. Celkově si myslím, že je to nejen pro záčátek dobrá volba.
Díky za info,uvidím co z toho vyleze.
- Zděnda-Z-Javecu
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Loni jsme měli všecky tři, koupený sazenice od každého jména jedna, na záhonku na zahradě (Hrušovany u Brna), papriček tam byla spousta a spousta, lišily se barvou, jedna rostlinka měla červený, druhá oranžový a třetí žlutý, pálivost asi jako birds eye (taky jsem měl loni) a chuť taková...obyčejná
nevim jak blíže specifikovat, nebyly nijak zvlášť aromatické, prostě příchuť pálivá paprika 

Co shoří, neshnije...