Přenos pálivosti na živočichy
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Přenos pálivosti na živočichy
Tak mě napadlo jedna otázka. Na kabelu říkali, že někteří živočiši mají svoji jedovatost podle toho co žerou, Tak mě napadlo co by se stalo (jestli by to vůbec sežrala) kdyby housenky od běláska dostali cíleně nějakou pálivku. Zda by se v jejich těle neuložil capsaicin a co by se pak stalo po zakuklení. A nebo jste někdo nezkoušeli dát pálivku nějakému jinému savci ? Křečkovi, morčeti, králíkovi ? Manželka co bydlela na vesnici mi říkala, že když se dávala cíleně některým králíkům vybraná tráva, že měli pak jiné maso (s jinou chutí) než ostatní.a taky v tv říkali, že alpské krávy co nahoře v alpách de fakto požírají jen bylinky a koření mají speciální mlýko ze kterého dělají ty jejich proslulé sýry. Co tak "vyrobit" králíka co bude mít rovnou pikantní maso ?
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2175
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2593
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos pálivosti na živočichy
Juro, škůdci /larvy, slimáci ...../ chilli běžně žerou a nevadí jim to /nepálí je to/. Na kapsaicin jsou citliví savci /jo, není to alkaloid, jak se traduje/. Pochopitelně že kvalita masa se odvíjí od krmiva - nejjednodušší pro srovnání je koupit si třeba t.zv. kukuřičné kuře a kuře normálně krmené granulemi /nejrychleji to poznáš při placení/. O těch alpských kravách je to asi v současnosti více reklamy, než pravda. Nevim, jak bys přinutil třeba králíka k sežrání chilli, aby maso bylo "pikantní". Asi bys ho neukecal
Jednodušší by bylo maso naložit do chilli marinády.

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 240
- Registrován: 18 lis 2013 13:39
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha - Žižkov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos pálivosti na živočichy
Je otázka jestli ti pravidelní hnusní, slizcí strávníci nebudou geneticky za pár let upravení..zvlášť když obliba pěstění chilli tady není desítky let ale posledních pár...
Re: Přenos pálivosti na živočichy
Ahoj, já měl v pařníku kozí rohy, které mi myši okousávali. Neměli sice vysokou pálivost jako chinese, ale myši to žrali i se semínky. Jelikož je králík taky hlodavec možná by mu to chutnalo. Králíky nechovám, tak to nemůžu vyzkoušet, ale rád bych ochutnal pálivého králíka.
-
- Nováček
- Příspěvky: 3
- Registrován: 26 led 2014 14:12
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přenos pálivosti na živočichy
Králík ochutnal papričku, snědl asi půlku a ještě by si dal. Já jsem po jednom kousnutí málem umřel
(Mexická paprička "noname")


(Mexická paprička "noname")
-
- Nováček
- Příspěvky: 4
- Registrován: 06 úno 2014 14:59
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Přenos pálivosti na živočichy
Teda kralik ma teda apetit!
me chodila na Chilli mys ale vic jak pulku nikdy nedala a podle toho bordelu kolem si asi pekne spalila čumak! Hold Česka myš a Indicke Chilli! :-P



Re: Přenos pálivosti na živočichy
To není vůbec špatný nápad, ale jde o to, jestli to ten králík bude vůbec žrát. Králík je dost vybíravý. Navíc než abych dal králíkovi třeba 10 škorpionů, tak to si je radši sním sám a na králíka mi pak stačí jedna. Jako experiment by to bylo ale dost zajímavý.
Re: Přenos pálivosti na živočichy
lidičky pokud by to bylo vubec možné tak ten živočich nesmí byt savec protože jedině savci cítí pálivost spůsobenou capsaicinem
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti