Zhodnocení rostlin

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
MartinS
Stálý člen
Reputace: 4498
Obrázky: 0

Re: Zhodnocení rostlin

Příspěvekod MartinS » 01 zář 2016 11:05

Covece to je krasa, me se tolik superpalivek na kytce na balkone nikdy nedrzelo. Az kdyz jsem dal 7POT na zimu domu, tak se najednou rozjel.

Na jakou stranu mas balkon?

krefsponks
Nový člen
Reputace: 16

Příspěvekod krefsponks » 02 zář 2016 07:38

Balón mám na jih, když jde bez mraku, svítí mi na něho cca od 8 ráno až do nějaké 16-17 hodiny večer. Takže podmínky ideální na balón. Tady pár fotek z toho, co jsem včera sklidil, ať může pomalu dozrát zbytek..

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9593
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 02 zář 2016 14:55

Paráda! Také mam balkon na jih, ale prijde mi že je čím dál tím menší :D

krefsponks
Nový člen

Příspěvekod krefsponks » 30 zář 2016 15:50

Tak, konečně mám trochu času, tak dám nějaké závěrečné info a foto.

Na první sezónu jsem opravdu spokojen. Hodně jsem četl, že bude na balkóně malá výnosnost, ale já jsem teda maximálně spokojen, až trochu překvapen, musím říct. Rozhodně jsem toho tolik nečekal. To co je dole na fotce na provázku připraveno k sušení, je tak 60% úrody, protože už jsem toho spoustu porozdával mezi známé a kamarády + něco málo je stále na balkóně. Zbytek tedy usuším na koření, Jednu skleničku Habaner jsem si zavařil, nějaké Jalapena naplnil sýrem a obalil a pak si udělal takovou lehce pálivou směs (2kg bílých paprik, 1kg rajčat, 5x Habanero + nějaké jablko, cibule, česnek, ocet, sůl, hořčic. semínko, med a čerstvá bazalka). Teď počkám do konce týdne, sklidím zbytek, nějak zpracuju a pomalu to zlikviduju a vyklidím balkón po půl roce (huráá :jalapeno: )

zde tedy pár posledních fotek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 30 zář 2016 15:53

Gratuluju k bohaté úrodě, hlavně ty Morugy v tom truhlíku na balkoně je fakt luxus :thumbup:

krefsponks
Nový člen

Příspěvekod krefsponks » 01 říj 2016 12:33

Díky. Ta Moruga má šílený kmen, to je fakt regulérní strom.

Včera večer jsem se rozhodl ještě zpracovat ty Jalapena, když mi těsně před obalováním přišlo foto na viber od kamaráda (první fotka) s kterým jsem ten den zavařoval a dával sušit papričky. Kamarád plnil balkánem (vypadá po usmažení, že drží trochu lépe tvar) a já jsme plnil klasickým a uzeným krolewskim. Po usmažení musím říct, že je to naprosto fantastická záležitost a opravdu všem doporučuju to zkusit. Jednoduchá příprava i smažení. Paprička se smažením lehce zbavila pálení, takže kolečko zvládla i přítelkyně, která pálivé moc nemusí. Nakonec mě mrzí, kolik jsem jich rozdal, protože těch zbylých 6 kousků mám tak do konce týdne :foods:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zpět na „Začátečnický koutek“