Se ti tady vykecávají lidi a slušnou radu nedostaneškucis píše:Co se týče Bhut Jolokii, prostě jsem měl možnost za pár šupů mít semínka, tak jsem je prostě nabral. To, že jsem to přelil už vím. Potřebuju spíš poradit, jak teď pokračovat. Substrát je s hnojivem na 6 týdnů, takže nehnojit, to je jasné. Co se týče podlevání, teď podlévám jen v případě, že je hlína proschlá... Jak s tím slunkem? Nechat je spíš víc na slunku nebo méně?

1) Jak velké jsou ty květináče? Připadá mi to tak litr, možná dva. To je málo. Čím větši květináč tím lepší. Rostlina bude mít větší kořenový systém a bude tolerantnější k chybá.
Jestli máš možnost. Sežeň si nějaké kyblíky tak 10l (do těch musíš dole navrtat odvodňovací otvory), nebo podobně velké kvtětináče. Klidně můžeš dát i do většího. Ty květináče budou stát nějaký peníz.
Přesaď do forestiny, nebo něčeho podobného vhodného pro rajčata a papriky. Můžeš přidat tak 1/4-1/3 perlitu. Substrát pak lépe drží vodu. Někdo místo perlitu používá kokosovou drť. Ale nevím, kolik se jí dává.
2) Hnojivo v substrátu vydrží tak 5 týdnů. Nemá cenu hnojit. Můžeš přidávat Lignohumát do zálivky. To není hnojivo ale kytce pomůže vybudovat kořenový systém
3) Nepřeháněj se zálivkou. Zalij shora, pořádně a pak počkej a substrát vyschne. Svěšené listy navečer neznamená, že je v substrátu málo vody, ale jenom to, že přes den kytka vydala víc vody, než jí kořeny stihly dodat. Kontroluj kytky radší ráno, než večer. Na zalévání shora/zdola tady má někdo i jiný názor, ale já zalévám shora.