Začínam s pestovaním, a nie som si istý či je priateľné použiť substrát/zeminu v ktorej už raz bolo niečo posadené (v kvetináči).
Je teda potrebné zeminu ment každý rok?
Výmena substrátu medziročne
Re: Výmena substrátu medziročne
Ne není, samozřejmě čím lepší zemina tím lepší úroda, ale když budeš mít horší zeminu, můžeš to zase o to víc dohnojovat. Já beru půl na půl s loňskou jetousad47 píše:Začínam s pestovaním, a nie som si istý či je priateľné použiť substrát/zeminu v ktorej už raz bolo niečo posadené (v kvetináči).
Je teda potrebné zeminu ment každý rok?

Je velká chyba, že jsem nedal perlit? Substrát mám zahradnický na papriky a rajčata, ty co rostou hnojím Hošticemi, co kvetou a plodí Kristalonem na květ a plod. Naštěstí už jsem přestal kytky přelévat, je vidět, že bez bahýnka jim to svědčí více.
- Lucifer
- Stálý člen
- Reputace: 44
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem teda taky zelenac - amater zacatecnik, ale i bez perlitu mi to roste a plodi jak pitome. Teda aspon nektere...
Hnojim jen tekutym Hostickym s guanem.
(Jamaica hot red mi az ted zacina kvest, vse ostatni uz ma davno plody)

(Jamaica hot red mi az ted zacina kvest, vse ostatni uz ma davno plody)
Samozřejmě, že rostlinka poroste i bez perlitu, jeho přinosem je, že odlehčí substrát a může si tak rostlinka vytvořit snadněji kořenový základ.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí...
Plus perlit zadržuje vodu. Nasákne ji a poté postupně uvolňuje. Přidáním perlitu se zvýší množství vody, které substrát dokáže absorbovat. Což se vždycky hodí.Crate píše:Samozřejmě, že rostlinka poroste i bez perlitu, jeho přinosem je, že odlehčí substrát a může si tak rostlinka vytvořit snadněji kořenový základ.