Moje první chilli, seriál pro začátečníky
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
Re: Moje první chilli, seriál pro začátečníky
Jak píše Berry - chce to nechat trochu zapařit - aby byla vlhkost těch 80-85%. Jako když se člověk potí při chřipce. 

Takže semínka přemístěny na klidnější místo, přemístěny na jiný podklad a zakryty. Obal od dortu posloužil jako dobré pařeniště
. Udělal jsem do víka 5 děr a budu kontrolovat, aby na povrchu nevznikala plíseň.

Takže po relativně dlouhé době postuji další příspěvek, konečně se začalo něco dít.

Klíčivost zatím 17/24, tzn. cca 71%

Klíčivost zatím 17/24, tzn. cca 71%
Tak házím menší progress, kytiček vylezlo 23/24 , což si myslím že není špatné a přemístil jsem je na světlo.

A tady jsem si trošku hrál

A tady jsem si trošku hrál

- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Ty fotky s těma kapkama vody jsou kouzelný.
Díky
škoda že nemam lepčí focus, hold mobilních 8 mbpx není na špičkový foto...
Jinak mám další dotaz, tuhle sem si vzpomněl, že jsem tady na foru četl něco na styl : jak zamezit opylení, a řešilo se to tak, že se paprika zalepila. To mi moc nedává rozum, nebo jsem špatně pochopil, o co v tom vláknu šlo. Hotový paprice zalepovat nějakou dírku na konci plodu, když už je to hotový plod a nehrozí kontaminace s cizími odrudami? Nemůžu ten článek najít, takže kdyby někdo věděl, co mam na mysli, prosím postněte odkaz.
Další na co jsem se chtěl zeptat, je co se stane s rostlinou, po tom co dozrajou papriky. Varianty co s ní udělat jsou dvě -
1) papriky po dozrání ostříhat a dále zpracovat ==> co se stane s rostlinou když ji nechám a budu se o ni starat dál? zajde? bude plodit znovu?
poroste ?
2) její plody jí nechám, nebudu na ně sahat ==> papriky se nějak otevřou a semínka vypadají ven ? (přírodní proces v rámci zachování druhu)
Přemýšlím si jednu kytičku nechat na mini bonsaiku, a to je trošku delší proces
Děkuji za odpovědi a ať to roste!!
když už tu jsem, tak házím další foto

Jinak mám další dotaz, tuhle sem si vzpomněl, že jsem tady na foru četl něco na styl : jak zamezit opylení, a řešilo se to tak, že se paprika zalepila. To mi moc nedává rozum, nebo jsem špatně pochopil, o co v tom vláknu šlo. Hotový paprice zalepovat nějakou dírku na konci plodu, když už je to hotový plod a nehrozí kontaminace s cizími odrudami? Nemůžu ten článek najít, takže kdyby někdo věděl, co mam na mysli, prosím postněte odkaz.
Další na co jsem se chtěl zeptat, je co se stane s rostlinou, po tom co dozrajou papriky. Varianty co s ní udělat jsou dvě -
1) papriky po dozrání ostříhat a dále zpracovat ==> co se stane s rostlinou když ji nechám a budu se o ni starat dál? zajde? bude plodit znovu?
poroste ?
2) její plody jí nechám, nebudu na ně sahat ==> papriky se nějak otevřou a semínka vypadají ven ? (přírodní proces v rámci zachování druhu)
Přemýšlím si jednu kytičku nechat na mini bonsaiku, a to je trošku delší proces

Děkuji za odpovědi a ať to roste!!

když už tu jsem, tak házím další foto

Tak pro otázku č. 1.: Pokud se o ni budeš start a bude v teple a bude mít dostatek světla, tak ti bude i plodit. Klidně můžeš zazimovat a na jaře budeš mít velký náskok.
2.: nevím, protože asi všichni pěstují chilli nejen jako koníček, ale i pro konzumaci plodů/výrobků z nich. Ale třeba někdo bude vědět.
2.: nevím, protože asi všichni pěstují chilli nejen jako koníček, ale i pro konzumaci plodů/výrobků z nich. Ale třeba někdo bude vědět.
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Nezalepuje se plod, ale poupě, které ještě není otevřené. Jde o to aby se květ opylil sám a nemohl se k němu dostat pyl jiného druhu.
http://www.foto-tapety.cz