optimalni rozsah teplot pro pestovani

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
TashonkaWitko
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

optimalni rozsah teplot pro pestovani

Příspěvekod TashonkaWitko » 19 zář 2012 18:26

Jsem opet zde s dalsim z rady hloupych dotazu :-) Tentokrat mam tento - jaka je optimalni teplota pro RUST (ne pro kliceni) chilli paprik (tak nejak obecne) ? Jde mi predevsim o ty mensi - od cerstve presazenych az do "mladezniku" (odhadem tak 35-40cm vysky). Postavil jsem si v kuchyni nad kuchynskou linkou takovej mensi indoor s 200W CFL. Protoze toho mista tam neni moc (a cely predek je zakryty ozdobnou zaluzii s alobalem na vnitrni strane), napadlo me, ze by bylo dobre sledovat teplotu. Po hodine sviceni (bez kytek) se tam vytvorilo cca 28,5 C, pokud pustim vetrak (je asi 3 metry od toho a fouka odrazem pres strop, pak klesne na nejakych 25 C. (Teplota v mistnosti je cca 21-22)

Myslim, ze ta vyssi teplota by jim mohla docela vyhovovat, ale netusim kde je nejakej limit at to neprepisknu ... Svitit jim hodlam nejakych 16 hodin (5 az 21), v noci bude tma, vetrak se vypne a teplota klesne na uroven okoli - tedy kolem tech 20. Ocenim vas nazor.

Jeste bych se optal na to foukani ... pokud se nebudeme bavit o regulaci teploty, ma ventilator foukat co nejvic nebo co nejmin ? Nebude foukat naprimo, spis, jak uz jsem psal, nejakym odrazem.

TW

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Re: optimalni rozsah teplot pro pestovani

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 22 zář 2012 08:26

Obecně se uvádí max teplota do 35°C, kdy na rostlině přestane probíhat fotosyntéza. Což je dle mého poloviční pravda záleží v tomto případě i na vzdušné relativní vlhkosti, čím vyšší tím je paprika odolnější vůči vyšším teplotám.

gorazd
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod gorazd » 02 úno 2015 12:51

TashonkaWitko píše:Jsem opet zde s dalsim z rady hloupych dotazu :-) Tentokrat mam tento - jaka je optimalni teplota pro RUST (ne pro kliceni) chilli paprik (tak nejak obecne) ? Jde mi predevsim o ty mensi - od cerstve presazenych az do "mladezniku" (odhadem tak 35-40cm vysky). Postavil jsem si v kuchyni nad kuchynskou linkou takovej mensi indoor s 200W CFL. Protoze toho mista tam neni moc (a cely predek je zakryty ozdobnou zaluzii s alobalem na vnitrni strane), napadlo me, ze by bylo dobre sledovat teplotu. Po hodine sviceni (bez kytek) se tam vytvorilo cca 28,5 C, pokud pustim vetrak (je asi 3 metry od toho a fouka odrazem pres strop, pak klesne na nejakych 25 C. (Teplota v mistnosti je cca 21-22)

Myslim, ze ta vyssi teplota by jim mohla docela vyhovovat, ale netusim kde je nejakej limit at to neprepisknu ... Svitit jim hodlam nejakych 16 hodin (5 az 21), v noci bude tma, vetrak se vypne a teplota klesne na uroven okoli - tedy kolem tech 20. Ocenim vas nazor.

Jeste bych se optal na to foukani ... pokud se nebudeme bavit o regulaci teploty, ma ventilator foukat co nejvic nebo co nejmin ? Nebude foukat naprimo, spis, jak uz jsem psal, nejakym odrazem.

TW
TashonkaWitko, ako si to nakoniec vyriešil s tým osvetlením? Tiež som na tom s podobným osvetlením rovnako. Teplota okolo tých 28 C pri skúške naprázno bez rastlín. Reguloval si to nejako, alebo si to tomu nechal voľný priebeh pri daných vyšších teplotách?

Berry161
Stálý člen
Reputace: 2

Příspěvekod Berry161 » 02 úno 2015 13:39

nechci ti brát iluze ale když vidím stáří příspěvku odpovědi se asi nedočkáš pokud lampu nebudeš mít příliš blízko u rostlin tak jim 28 stupňů neublíží ale porostou hrozně rychle při vyšší teplotě a dobém světle pokud je budeš kde mít i velké do doby než půjdou ven nebo kde budou mít finální stanoviště tak se nic neděje . hlavně je nespal tou výbojkou raději ji dej vejš než níž .

snad ti neradím kraviny pokud jo opravte mě někdo díky zatim čus

Zpět na „Začátečnický koutek“