Chilli-inkubátor

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Varsa
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Chilli-inkubátor

Příspěvekod Varsa » 19 led 2015 19:10

Zdravím všechny,
dnes jsou to dva týdny co mi dorazily semínka, které jsem okamžitě zasadil do rašelinových tablet Jiffy. Po týdnu jsem pro papričky vyrobil z potravinářských plastových krabiček "inkubátory" (na fotce níže), se zvýšeným děrovaným dnem pod které se vleze vrstva cca 5mm vody. Ty jsem dal na radiátor a uvnitř se vytvořilo (doufám) příjemné vlhko.

Ale toto nepíšu proto abych se chlubil, ale dostávám se ke svému dotazu. Sazeničky momentálně vypadají tak jako na druhé fotce, přes den je dávám na parapet za okno na sluníčko, přes noc zpátky na radiátor a zahřívám. Mezí tím samozřejmě vždy jednou denně krabičky otevřu aby se vyměnil vzduch. Tak a teď prosím o vyjádření zkušených pěstitelů, zda není blbost co dělám, případně jak bych měl teď správně postupovat.

Předem díky :)

Obrázek Obrázek
Naposledy upravil 1 dne Varsa; celkem upraveno 19x.

Svebs
Nový člen

Re: Chilli-inkubátor

Příspěvekod Svebs » 19 led 2015 20:01

Fotky nefungují

Varsa
Nový člen

Příspěvekod Varsa » 19 led 2015 20:17

Opraveno, funguje?

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 19 led 2015 20:24

Ahoj, fotky fungujou. Mas to moc vlhky. Snad ti to nechytne plisen.. Ale i pokud ne, pak papricky utrzi sok, az je vyndas ven. Nejsem zastancem takovehoto rozmazlovani. Vlhkost jen do doby nez to vyklici, pak uz staci jen v hline. Az to pujde do plodu, pak muzeme znovu zacit diskutovat:)
Naposledy upravil 1 dne queenas; celkem upraveno 19x.

wlasta1
Stálý člen
Reputace: 266

Příspěvekod wlasta1 » 19 led 2015 20:27

No pokud se vyklubali a lezou nahoru, tak to je v pohodě. Jsem taky začátečník a klíčil jsem podobně a mám cca 80 % úspěšnost. Snažím se tady číst co je nejlepší a beru si od každého něco, to co se mi zrovna hodí :D
Zatím to jde... Hodně zdaru a úrody... :foods:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 19 led 2015 20:30

Kua, ta autokorektura na mobilu ze me obcas dela blba:)

Varsa
Nový člen

Příspěvekod Varsa » 19 led 2015 20:38

queenas: takže doporučuješ se na zakrytí "vykváknout"? :) a co osvětlení, ani v tomto je nemám rozmazlovat a stačí sluníčko spoza okna? :)

habanero
Stálý člen
Reputace: 54

Příspěvekod habanero » 19 led 2015 22:22

Podla mna sa ti rastlinky dost tahaju za svetlom....takze nejake to prisvietenie vhodnym osvetlenim by zrejme nebolo na skodu. Pokial viem vysoka teplota je dolezita hlavne na klicenie , takze teraz by si rastlinky mohol kludne premiestnit radsej na "chladnejsie miesto" cca. 22-23 stupnov a dopriat im radsej viac slnka (ak sa ti nechce riesit osvetlenie). Tu vrchnu cast pareniska by si nemal len tak odstranit , rastlinky boli zvyknute na vysoku vlhkost a tymto by si im pravdepodobne sposobil sok....Riesil by som to radsej postupnym odkryvanim (napr. pridavat vetracie otvory).......... :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“