sáček ať z dírkama nebo bez znamená zapaření a to se rovná plíseňSetix píše:Zdravím kytky se celkem vzpamatovaly, asi to fakt bylo tou teplotou.
Teď bych měl ještě jeden dotaz, a to tento. Mám k dispozici celkem hodne velkych zipovych sáčku, myslíte, že by kytkam mohlo pomoct kdyby kazda mela svůj sáček nahoře s dirkama pro čerstvý vzduch, takže by vlastně měly takový minisklenik?
Dík za odpovědi
Tragické sazenice
Re: Tragické sazenice
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
- Obrázky: 0
Zdar.
Používam trojstupnový box.
1 spodný je teplota cca 20° a vlhkost 50% , tam su sazenice co potrebujem spomalit
2. stedný teplota 24-26 a 60% vlhkost , sazenice ktore su strednej výšky a potrebujem aby dohnali ty dole.
3. horný box teplota 27-29 a 75%vlhkost, sazenice co potrebujem urychlit a sú pozadu.
ano višíí teplota u nadzenmnej časti emituje rychlejšii vstrebavani dusíka a nadmerný rast stonky je častokrát nevyvážený.
Samozrejme že teplota má velký vplyv (a v nezanedbatelnej miri správny pomer nutrientu)no najduležitejší je svetlo.
Box funguje na principe presnej minuty a stáleho svetelneho toku, proto ti nebudu madmerne rast rastliny lebo dostávaju svetlo len z jedného primárneho zdroja.
Vysvetlím.
Používaš napr. prisvicovani na rastliny ale rastliny furt vnimaju jak svoje primárne svetlo slnko , lebo má višíí intenzitu a FAR , co spusobuje že pri rozednívaní a stmívani rastliny sa tahaju za silnejší intenzitú a tak trochu neriešia prisvicovani , toto odstranuje box. V boxi sa ti na minutu prepne tma a lusknutim prstu rastliny uspíš. Proto mám rastliny 10patrové na 15cm.
Chilli zdar.
1 spodný je teplota cca 20° a vlhkost 50% , tam su sazenice co potrebujem spomalit
2. stedný teplota 24-26 a 60% vlhkost , sazenice ktore su strednej výšky a potrebujem aby dohnali ty dole.
3. horný box teplota 27-29 a 75%vlhkost, sazenice co potrebujem urychlit a sú pozadu.
ano višíí teplota u nadzenmnej časti emituje rychlejšii vstrebavani dusíka a nadmerný rast stonky je častokrát nevyvážený.
Samozrejme že teplota má velký vplyv (a v nezanedbatelnej miri správny pomer nutrientu)no najduležitejší je svetlo.
Box funguje na principe presnej minuty a stáleho svetelneho toku, proto ti nebudu madmerne rast rastliny lebo dostávaju svetlo len z jedného primárneho zdroja.
Vysvetlím.
Používaš napr. prisvicovani na rastliny ale rastliny furt vnimaju jak svoje primárne svetlo slnko , lebo má višíí intenzitu a FAR , co spusobuje že pri rozednívaní a stmívani rastliny sa tahaju za silnejší intenzitú a tak trochu neriešia prisvicovani , toto odstranuje box. V boxi sa ti na minutu prepne tma a lusknutim prstu rastliny uspíš. Proto mám rastliny 10patrové na 15cm.
Chilli zdar.
proki73 píše:máš možná pravdu ale tak proč seminka chilli.cz doporučují u vetších sazenic snížit teplotu na 18-19°C aby se nevytahovali do víšky? nejsem sice botanyk ale na tom co jsi napsal něco bude já mám u rostlin stabilně 23°C a tak se ptám jakou udržuješ teplotu ty? koukal jsem se na ty tvoje rostlinky a jsou krásné smekámstalker251 píše:Teplota.... pokád ti nestupa cez 20stupnu nemožeš sa divit , teplota substátu je neskutečne duležita, korene musá byt pekne v teplučku a vlhku... aj ked rastliny maju hodne svetla a nevytahuju sa tak potrebuju hodne tepla aby sa správne vstrebávali živiny
napr fosfor potrebny na rast korena , a čim včší koren tím večší rastlina , sa vstrebáva až od 15 stupnu takže ked ti tam teplota padá pod 15 , cely den sa spotrebuvana do nekonečneho kruhu kde sa rastlina snaži iba oteplit
alebo ti škodci žeru primoumerne korene jak rostne rastlina a proto ti rostlina nerostne
chilli zdar
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
[quote="stalker251"]Zdar.
Vysvetlím.
Chilli zdar.
moc hezke jen je to dost náročné na finance a na prostor a jelikož nejsem až tak moc zasvěcen na umělé předpěstování tak nemám 10pater na 15cm ale ani nevím včem je to lepší u mě jak rostlinky jak vyrostou tak zůstanou a le zase se můžu pišnit 100% kklíčivosti ze svích semen i po 3 letech akorád mám menčí stráty cca 3 rostlinky jinak jsem se koukal na tvoje videjko s morugou celkem maso taky už jsem ji odrkoušel ale naga morich se mi zdála silnější tak at rostou
Vysvetlím.
Chilli zdar.
moc hezke jen je to dost náročné na finance a na prostor a jelikož nejsem až tak moc zasvěcen na umělé předpěstování tak nemám 10pater na 15cm ale ani nevím včem je to lepší u mě jak rostlinky jak vyrostou tak zůstanou a le zase se můžu pišnit 100% kklíčivosti ze svích semen i po 3 letech akorád mám menčí stráty cca 3 rostlinky jinak jsem se koukal na tvoje videjko s morugou celkem maso taky už jsem ji odrkoušel ale naga morich se mi zdála silnější tak at rostou
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
- Obrázky: 0
lepší je to v tem že rastliny budu nižší sirší , silnejší a poskytnu večší výnos, rádovo aj o pol kila na rastlinu navic.
jo moruga je celkem fajna le Butch T mi chutil vic
jo moruga je celkem fajna le Butch T mi chutil vic
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;