Kličnie semienok
Kličnie semienok
Dobrí den.Mám jednu otázočku.Potrebuju emienka počas klíčenia aj svetlo?Alebo im stačí iba teplo?Vopred dakujem za odpoved
Re: Kličnie semienok
Nepotřebují, ale když už se udělá klíček, je lepší je dát na světlo. Já klíčím mezi mokrýma ubrouskama, kde určitě světlo nemají, a neměla jsem problém. Jakmile má ale klíček tak 2 mm, je nejvyšší čas to zapíchnout do hlíny (klíčkem dolů, tak, aby bylo semínko pořád vidět). Při tomhle způsobu klíčení máš snadnou kontrolu nad tím, co už klíčí a co ne.
Dakujem
Tak jsem se tu jako úplný začátečník zaregistroval a podělím se o svoje poznatky 
Do kelímků jsem dal nijak neupravovaná semínka:
1. Numex Centennial
2. Stumpy
3. Bhut Ghost Jolokia
Zemina doporučený substrát forestina, do kelímků na podstavec aby nebyli na dně akvária ve vodě a nahoru děrovanou folii. Dal jsem je k topení a občas vlhčil rozprašovačem. O stálé teplotě nemůže být řeč. Když kotel zapl bylo v akváriu 26 a jinak i 20.
Nejdříve začalo klíčit Numex cca po 6 dnech, pak Stumpy 9den.
Dnes je to 11-tý den. Akvárko bez folie za oknem a Stumpy které začli později už mají lístky. Numex o málo zaostává, ale nejvíce překvapující je Jolokia. Už je většina taky venku z hlíny
Čekal jsem že pokud vyklíčí bude to až za min měsíc.
Jinak klíčivost koupených semen mě překvapila. Na začátečníka je skoro všechno venku.
Teď jen dotaz. V některých kelímcích mám dvě rostlinky hned u sebe. Mužu je zasadit do květináče obě? Jakože celé přesadím? Popřípadě kolik rostlinek bych asi tak mohl zasadit do truhlíku 40x10x10cm?
Děkuji za případné rady.
[/img]

Do kelímků jsem dal nijak neupravovaná semínka:
1. Numex Centennial
2. Stumpy
3. Bhut Ghost Jolokia
Zemina doporučený substrát forestina, do kelímků na podstavec aby nebyli na dně akvária ve vodě a nahoru děrovanou folii. Dal jsem je k topení a občas vlhčil rozprašovačem. O stálé teplotě nemůže být řeč. Když kotel zapl bylo v akváriu 26 a jinak i 20.
Nejdříve začalo klíčit Numex cca po 6 dnech, pak Stumpy 9den.
Dnes je to 11-tý den. Akvárko bez folie za oknem a Stumpy které začli později už mají lístky. Numex o málo zaostává, ale nejvíce překvapující je Jolokia. Už je většina taky venku z hlíny

Jinak klíčivost koupených semen mě překvapila. Na začátečníka je skoro všechno venku.
Teď jen dotaz. V některých kelímcích mám dvě rostlinky hned u sebe. Mužu je zasadit do květináče obě? Jakože celé přesadím? Popřípadě kolik rostlinek bych asi tak mohl zasadit do truhlíku 40x10x10cm?
Děkuji za případné rady.
Sám mám taky několik annumek po dvou a žádný problém.
Co se týče toho truhlíku jsou 4litry zeminy max na 1 menší papriku.
Nedavno to tu pěkně popsal Stalker.
já používám taky truhlíky ale 60cm a dávám tam 3 až 4 zostlinky a bez problému hnojiva mají taky dost takže rostou 

Takže myslíš že když dám do truhlíku jeden kelímek, tj. dvě rostlinky problém nebude? Na zbytek tedy pořídit květináč cca 7l na dvě rostliny taky nebude problém? Jinak tedy když jste tak ochotní
Můžu:
1. Přesadit nadobro opět do forestina pro rajčata?
2. Čím přihnojovat a jak často
3. Jak je možné že už mám tedy skoro všechny Bhut Ghost Jolokia cca 13den venku z hlíny když se píše cca 4 týdny

Můžu:
3. Jak je možné že už mám tedy skoro všechny Bhut Ghost Jolokia cca 13den venku z hlíny když se píše cca 4 týdny
když dáš do rtuhlíku 40cm 2 rostlinky tak není problémripaxxx píše:Takže myslíš že když dám do truhlíku jeden kelímek, tj. dvě rostlinky problém nebude? Na zbytek tedy pořídit květináč cca 7l na dvě rostliny taky nebude problém? Jinak tedy když jste tak ochotní![]()
Můžu:
stím kverináčem taky problém nebude ale vždy zálezí na druhu chilli
1 určitě můžeš když už máš rostlinky dost velké
2 přihnojovat můžeš ale čím je individuální sto lidí sto chutí ja používám kristalon start a později plod a květ
3 klíčení je taky individuální když mají všeho dostatek a je kvalitní osivo tak klíčí ale může se i stát že prostě budou slabší a bude to trvat prostě déle ať rostou