Chinenses

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Nosac
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Chinenses

Příspěvekod Nosac » 26 led 2014 21:48

jasně příliv a odliv ano i mnoho jiných věcí ano, ale vliv na klíčivost semínek chilli??? Třeba ano, jen třeba vyzkouším a nebudu skeptický

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 27 led 2014 12:18

Nosac píše:jasně příliv a odliv ano i mnoho jiných věcí ano, ale vliv na klíčivost semínek chilli??? Třeba ano, jen třeba vyzkouším a nebudu skeptický
http://www.spektrumzdravi.cz/vliv-mesice-na-zahradu" onclick="window.open(this.href);return false; :tiphat: (vyzkoušej o nic nejde) nevnucuji Ti svůj názor...ale vidím ,že tě pěstování bere tak to chce všechny dostupné informace...
Naposledy upravil 1 dne Dr.Pedr; celkem upraveno 27x.

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 27 led 2014 19:12

Dr.Pedr píše:
Nosac píše:jasně příliv a odliv ano i mnoho jiných věcí ano, ale vliv na klíčivost semínek chilli??? Třeba ano, jen třeba vyzkouším a nebudu skeptický
http://www.spektrumzdravi.cz/vliv-mesice-na-zahradu" onclick="window.open(this.href);return false; :tiphat: (vyzkoušej o nic nejde) nevnucuju Ti svůj názor...ale vidím ,že tě pěstování bere tak to chce všechny informace...

Tak jsem zvědavej...dnes je oheň-plod tak jsem k semínkám (květ vzduch) přidal další TMS a Habanero Red. O tomhle jsem vůbec nevěděl :tiphat:

Nosac
Stálý člen

Příspěvekod Nosac » 27 led 2014 20:56

Dr.Pedr píše:
http://www.spektrumzdravi.cz/vliv-mesice-na-zahradu" onclick="window.open(this.href);return false; :tiphat: (vyzkoušej o nic nejde) nevnucuji Ti svůj názor...ale vidím ,že tě pěstování bere tak to chce všechny dostupné informace...

Hmm tak to ano, pročetl jsem, prostudoval, pohovořil u nás v hospůdce a asi jsem jediný kdo tomu nevěří, začnu tedy věřit.... tedy tomuto :-)

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Příspěvekod regulus » 27 led 2014 22:14

bremic píše:

Tak jsem zvědavej...dnes je oheň-plod tak jsem k semínkám (květ vzduch) přidal další TMS a Habanero Red. O tomhle jsem vůbec nevěděl :tiphat:

Při výsevu by měl být Měsíc také přibývající nebo klesající, nejlepší obojí. Nestačí být jenom v ohnivých znameních.

Nosac
Stálý člen

Příspěvekod Nosac » 27 led 2014 22:43

TO: CHinenses: přibývající nebo klesající, nejlepší obojí. ???? buď jedno nebo druhé ne? tedy pokud myslíš přibývající či ubývající

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Příspěvekod regulus » 28 led 2014 10:10

Nosac píše:TO: CHinenses: přibývající nebo klesající, nejlepší obojí. ???? buď jedno nebo druhé ne? tedy pokud myslíš přibývající či ubývající
Přibývající Měsíc je od novoluní do úplňku a ubývající Měsíc je od úplňku do novoluní.

Stoupající Měsíc je od znamení kozoroha do znamení blíženců a klesající Měsíc je od znamení raka do znamení střelce.
Takže stoupající Měsíc je od zimního slunovratu k letnímu a klesající Měsíc od letního slunovratu k zimnímu.
Kopíruje vlastnosti Slunce v průběhu jediného kalendářního měsíce.

Období stoupajícího Měsíce bývá označováno jako čas sklizně. Stoupají šťávy (ovoce a zelenina jsou zvlášť šťavnaté), vývoj rostlin na povrchu je zvýhodněn.
Období klesajícího Měsíce se označuje jako čas sázení. V období klesajícího Měsíce se stahují šťávy spíše dolů a podporují tvorbu kořenů.

Nosac
Stálý člen

Příspěvekod Nosac » 28 led 2014 13:34

Děkuji za vysvětlení a omlouvám se za nepochopení. Bažím po všech informacích tohoto i jiného druhu, děkuji

Zpět na „Začátečnický koutek“