Chinenses

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Nosac
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Chinenses

Příspěvekod Nosac » 26 led 2014 10:27

:dunno: Jen doplním mám hnojivo Chilli Focus, dávám do rozprašovače 5ml na litr (tak je v návodu) a obden tím kropím vylezlé sazeničky tímhle a obden jen odstátou vodou. Je to málo nebo hodně či akorát? :dunno:

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3470

Příspěvekod Baron z Žop » 26 led 2014 19:23

Taky letos zkouším jiffiny a každá by měla mít dostatek živin na 5-6 týdnů,pouze rosím 2-3x za den.
V tuto dobu napřikrmuji žádnýma vitamínama.Pak po 6 týdnech je šupnu do kelímků z novým substrátem a zas mám vystaraný na 4týdny a teprve pak je začnu přikrmovat :veryhot:
P.s. Kolega máčel semínka mých annumek 2dny v lignohumátu a pak vyséval do výsevního substrátu,
Já vyséval identický semínka který byly suchý do nabobtnalých jiffin (máme to v práci na jednom stole za stejných podmínek) a mě svete div se vyklíčily o 2 dny dříve....A teď babo raď :tiphat:

Nosac
Stálý člen

Příspěvekod Nosac » 26 led 2014 19:37

No někdy méně je asi více, sám to nechápu, to co mám v Jiffech a v pařníčku ne a ne vyklíčit, tedy už ano ale trvalo to 3 týdny. Ze zoufalství jsem dosázel co mi zbylo do substrátu, zalil a nechal být, a ejhle po 5ti dnech se vyklubali. Teď to ty v jiffech dohání ale nechápu...

Jackof25
Stálý člen

Příspěvekod Jackof25 » 26 led 2014 19:58

Já nevím, ale hnojivo by se nemělo stříkat přímo na rostliny (na sazeničky) aby je to nespálilo ne?

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 26 led 2014 20:31

Nosac píše:No někdy méně je asi více, sám to nechápu, to co mám v Jiffech a v pařníčku ne a ne vyklíčit, tedy už ano ale trvalo to 3 týdny. Ze zoufalství jsem dosázel co mi zbylo do substrátu, zalil a nechal být, a ejhle po 5ti dnech se vyklubali. Teď to ty v jiffech dohání ale nechápu...
Důvodů může být víc ...proč to ...někdy v Jiffech ,,frčí,, a někdy se to ,,táhne,, ..kolega REGULUS (tímto mu děkuji) mě přivedl na zajímavou a zde na fóru opomíjenou skutečnost...totiž na lunární cykly..a hle ...najednou se daří ...pokud se budou dodržovat určitá pravidla při výsevu...totiž každý den v měsíci je vhodný k výsevu...vhodné jsou dny označené jako OHEŇ A PLOD.

PS: http://www.spektrumzdravi.cz/lunarni-kalendar/2014/unor" onclick="window.open(this.href);return false;

Nosac
Stálý člen

Příspěvekod Nosac » 26 led 2014 20:47

skoro se mi nechce ani věřit, že by to mohlo mít takový vliv... no třeba jo, ale jsem k tomu skeptický

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3470

Příspěvekod Baron z Žop » 26 led 2014 20:54

Má to něco do sebe,poslední 2 roky sem se tím řídil a letos sem se zpozdil o 1 den.
Jen mě nenapadlo strčit do země nějaký semínka absolutně v nevhodnou dobu,ale dát jim stejný podmínky ke klíčení,růstu a pak i ve skleníku.Pár nějakých semínek volných k zasazení mám a zkusím ze srandy zaexperimentovat...

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 26 led 2014 21:09

Nosac píše:skoro se mi nechce ani věřit, že by to mohlo mít takový vliv... no třeba jo, ale jsem k tomu skeptický
:thumbup: Názor si musíš udělat sám,uvědom si...že měsíc má vliv na mnoho úkazů na zemi ...včt. třeba odlivu ..přílivu a těch věcí je samo. daleko více....to by bylo na dlouho...

Zpět na „Začátečnický koutek“