Stavba foliovníku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba foliovníku

Příspěvekod chilli-max » 04 led 2014 19:48

Na téměř celé zahrádce byla jen tráva...takže na podzim jsem usilovně odrňoval a tvořil záhony. V místě foliáku byla také tráva a 3 keře velkých ostružin. Právě že ve spodní části foliáku je zem podmáčená, ale i tak je černá (žádný jíl) , myslím že kdyby vyschla že by byla ok. Ve vrchní části foliáku byla mez a tam do hloubky cca 25cm byla krásná černá drobivá zem (téměř jako z kompostu). A takovou zem mám na 2/3 pozemku. :thumbup:
http://www.foto-tapety.cz

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159
Obrázky: 0

Re: Stavba foliovníku

Příspěvekod Dr.Pedr » 05 led 2014 08:26

Dusíkaté vápno se doporučuje v případě ,že máš ,,zanešenou,,zeminu drátovci ,červci či nějakým nezkrotným plevelem.Po aplikaci musíš ošetřenou část záhonu přikrýt plachtou nebo nějakou igelit.folií k nastart. chem.procesu a to na dobu min.3 -4 týdnů.Doporučuje se zeminu takto ošetřit začátkem jara po odstranění folie pak můžeš do 10 dnů sázet....půdu budeš mít prohnojenou kvalit.dusíkem (močovina) a oxidem vápenatým....

PS:Jednu dobu jsem sháněl kvalitní kompost (kde jinde než v kompostárně...)Tady bych byl hooodně opatrný..natěšený jsem přijel rovnou s přívěsem a....prázdný jsem zase odjel..težká mechanizace ..(traktor,buldozer,nákl.vozy) více než v kompostárně to tam bylo cítit olejem a naftou a na místo tlení kompostu.... klasickou hnilobou (sirovodík a smrad byl cítit už před bránou) a to je v kompostu špatně !!!! Nehledě na to ...nad kupou toho něčeho (rádoby kompostu) mračna hmyzu,mušek a bla bla.... bůh ví co...si v dobré víře přitáhneš na zahrádku.

PS: Najdou se určitě i dobré kompostárny....já to štěstí neměl , když jsem odjížděl z areálu..tak tam přijelo vyklopit obsah zametací auto tech.služeb (čistič krajnic)...asi tak... :tiphat:

Zpět na „Začátečnický koutek“