přesazení
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: přesazení
Otázka. Musí se z jiffy přesazovat do většího a pak do velkého a nebo můžu přímo nechat vyrůst v jiffy na 3 patra a pak s tím šup rovnou do konečného květináče ? Předpokládám, že na zahradě se ze sazenice dávají rovnou do hlíny a ne do mezikvětináče.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
Postupně.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Když využiji stejné kyblíky co jich mám povícero, do kterých ale nechci dělat dírky... když dám na dno centimetr drobných kamínků (původně dno akvária) a na to hlínu s jiffou a nebudu to přehánět se zalíváním tak by to taky šlo, že ? prostě nemám tolik stejných květináčů...a tam kam je umístím by nebylo dobré aby mi z květináčů vytíkala voda...
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak pod to holt budeš muset něco dát.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Zalívat budu jen tolik kolik bude třeba..když nevyřeším kapátka do 20 ti kyblíků..tak budou dostávat každý den jednu 20ccm stříkačku vody z akvárka...to nepřeteče a nebude to moc přelitý...kýblýky z hořčic..nevím jestli to má litr a nebo míň...když seženu kapačky...tímto poptávám zda tady není někdo ze zdravotnictví co by mi sehnal klidně použité kapačky (jen ten kapací mechanizmus, ne jehlu a ne flašku od léku)..20-30..zaplatím..tak bych dal brčko ke kořenům a do toho brčka bych kapal..aby to kapalo, tak bych do brčka vecpal houbičku na nádobí a do toho bych zabodl jehlu..co rostlina to jedna kapačka krmené všechny z jedné nádoby...
-
- Stálý člen
- Reputace: 422
Když mám velkou papřičku (Fatalii) a rozřízl bych ji na 3 části, zakořenily by i ostatní 2 vrchní části? díky za odpověď
jde mi o ten kmínek, jestli zakoření i ta zdřevnatělá část
jde mi o ten kmínek, jestli zakoření i ta zdřevnatělá část
Pálí, pálí, to to pálí

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Chilli se dá úspěšně řízkovat. Ale jestli máš představu, že uřízneš korunu, strčíš jí do země a ono ti to rovnou poroste, tak to ani náhodou. Na řízkování se používají různé stimulátory /práškové, gelové .../, které podporují tvorbu kořenů - na netu se o tom jistě dočteš. Není to žádná věda. Stačí hlubší miska, propraný písek /např./, dekl /sklo, igelit/, vlhkost, spodní teplo, trpělivost a pochopitelně nastimulované řízky /čím víc, tím líp/.
-
- Stálý člen
- Reputace: 422
díky, no to jsem ani nepředpokládal
chci zlikvidovat Fatalii ( asi 1,5m), přemýšlím, že bych z toho udělal bonchi
jde však o to, že má dlouhý kmen ( šli by z toho tak 3-4 10cm kusy). Zajímá mě, jestli jdou využít dál, taky kvůli super větvení (možnost dalších bonchi) a taky je mi to líto vyhodit...
díky za odpověď, kouknu na ty stimulatory...

díky za odpověď, kouknu na ty stimulatory...
Pálí, pálí, to to pálí