Ahoj,
hledám vhodnou papričku pro příští sezónu a mám podivný požadavek: Nechci, aby mi při jídle upadla huba. Určitě se vám to bude zdát divné, protože se tady všichni vychloubáte, co nejpálivějšího jste kdy jedli, ale já si užiju spíš celou papričku, víc kousků v omáčce nebo v salátu, než abych po prvním soustu šla pro hasičák. Po kouskách zvládnu nějaké to jalapeňo, ale na nic pálivějšího bych si zasyrova ve větším než malém množství netroufla. A protože jsme estéti, měla by být taky pěkná na pohled, menší a pěkně barevná.
Podotázka: Líbí se mi costeňo amarillo (jsem vysazená na žlutou barvu), máte jí někdo? Přežiju pálivost? Bude v případě větší úrody dobrá i zavařená?
Něžně pálivá dobrůtka
- gandalf
- Stálý člen
- Příspěvky: 2177
- Registrován: 20 srp 2011 19:49
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Bydliště: Netolice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Něžně pálivá dobrůtka
Pořiď si Bishops Crown. Není tak ostrá, dobře se zavařuje, vypadá nádherně /dá se s ní i zdobit pokrm/, ty naložené můžeš před podáváním naplnit třeba sýrovou /nebo jinou náplní/ - co víc chtí? A to nemluvim o tom, že je velká kytka /a to bude asi špatně/.
Re: Něžně pálivá dobrůtka
pokud máš dostatek místa tak mám pro tebe idealní odrudu a hlavně je i luxusní na zavaření a je jemně pálivá a dokonce je žlutá mám ji odskoušenou protože jsem taky zastáncem jemněji palivích odrud
Cheyenne
Costeno Amarillo
a je libo něco barevného
Chinese Multi-Color
ale pokud jsi pěstitel jako já a máš rostlinky všude třeba i za oknem tak doporučuji
loco
Candlelight PI 593565
Chilly Chili
Cheyenne
Costeno Amarillo
a je libo něco barevného
Chinese Multi-Color
ale pokud jsi pěstitel jako já a máš rostlinky všude třeba i za oknem tak doporučuji
loco
Candlelight PI 593565
Chilly Chili
Re: Něžně pálivá dobrůtka
Spíše sladká než pálivá, ale pro plnění něčím pikantnějším jsem prubnul Habanero Lemon 

Re: Něžně pálivá dobrůtka
Cau, ja myslim, ze dobra volba by byla i Jalapeno. Me osobne moc chutna a pali pomerne nezne. Hlavne se bezvadne hodi do spousty skvelych jidel
T.

T.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Příspěvky: 1399
- Registrován: 28 pro 2011 11:26
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
- Bydliště: KOLÍN
Re: Něžně pálivá dobrůtka
Klasika: http://www.seminka-chilli.cz/cayenne-yellow-5.html" onclick="window.open(this.href);return false;Tehir píše:Ahoj,
hledám vhodnou papričku pro příští sezónu a mám podivný požadavek: Nechci, aby mi při jídle upadla huba. Určitě se vám to bude zdát divné, protože se tady všichni vychloubáte, co nejpálivějšího jste kdy jedli, ale já si užiju spíš celou papričku, víc kousků v omáčce nebo v salátu, než abych po prvním soustu šla pro hasičák. Po kouskách zvládnu nějaké to jalapeňo, ale na nic pálivějšího bych si zasyrova ve větším než malém množství netroufla. A protože jsme estéti, měla by být taky pěkná na pohled, menší a pěkně barevná.
Podotázka: Líbí se mi costeňo amarillo (jsem vysazená na žlutou barvu), máte jí někdo? Přežiju pálivost? Bude v případě větší úrody dobrá i zavařená?

Re: Něžně pálivá dobrůtka
Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.
Re: Něžně pálivá dobrůtka
No ja nevim, nejsem odbornik, ale napr. Jalapeno Early ma palivost 6000 SHU, takze mi to oproti Moruze a podobnym, s palivosti 2 miliony a vice, pripada pomerne nezne. Je treba si uvedomit, ze jsme na Chilli foru, takze jestli i tohle je moc, tak asi neni treba trapit se konzumaci chilli...ondrash píše:Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.

Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti