Kroucení listů chilli paprik
Pokud se Vám až příliš kroutí listy je to nedostatkem kostní moučky...
[thumbnail]http://ecoseeds.com/bonemeal_pepper1.JPG[/thumbnail]
Profesor vytáhne obří pilulku
Fry: Dělá si legraci? To přeci nespolknu.
Profesor: Tak to tě potěším, tohle je čípek.
Fry: Dělá si legraci? To přeci nespolknu.
Profesor: Tak to tě potěším, tohle je čípek.
Re: Kroucení listů
Hloupá otázka - obsahají standartní hnojiva kostní moučku?
ono to bude spíše o tom co obsahuje kostní moučka-> pravděpodobně to v klasických hnojivech najdeme
Kostní moučku tipuju na Vápník, Hořčík, dusíkatý látky a koktejl mikroprvků.
Bude to vostrý...
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Kroucení listů paprik způsobuje:
Nadbytek Boru (B) - Listy jsou pokroucené
Nedostatek Boru (B) - Mladé listy jsou pokroucené a odumírají
Nedostatek Hořčíku (Mg) - Listové okraje se otáčejí dovnitř nahoru
nebo
rozdílným poměrem pH při každé zálivce, nadbytečné množství živin (jejich přebytek) nebo kombinace všeho dohromady. Všiml jsem si, že krucení listů je způsobeno většinou v domácím prostředí - v květináčích, nebo při přesazení do skleníku či foliovníku. Tyto problémy většinou ustanou během týdne, až si rostlina zvykne. Přeci jen je to obrovský šok při přesazování z okna nebo z pod umělého osvětlení do skleníkových prostor s vysokými teplotami a přímým slunečním svitem.
Další rada, jak zlepšit přísun živin a vůbec zbavit se co nejrychleji kroucení listů chilli paprik je přidávat do vody granulát dolomitického vápence. Posyp na hlínu nemá skoro žádný efekt, je podstatné jej ve vodě rozpustit a tímto roztokem nejlépe použít ve formě postřiku na list - stačí i zalít konví vody (přes celou rostlinu).
viz. také Pokroucené listy chilli paprik
Nadbytek Boru (B) - Listy jsou pokroucené
Nedostatek Boru (B) - Mladé listy jsou pokroucené a odumírají
Nedostatek Hořčíku (Mg) - Listové okraje se otáčejí dovnitř nahoru
nebo
rozdílným poměrem pH při každé zálivce, nadbytečné množství živin (jejich přebytek) nebo kombinace všeho dohromady. Všiml jsem si, že krucení listů je způsobeno většinou v domácím prostředí - v květináčích, nebo při přesazení do skleníku či foliovníku. Tyto problémy většinou ustanou během týdne, až si rostlina zvykne. Přeci jen je to obrovský šok při přesazování z okna nebo z pod umělého osvětlení do skleníkových prostor s vysokými teplotami a přímým slunečním svitem.
Další rada, jak zlepšit přísun živin a vůbec zbavit se co nejrychleji kroucení listů chilli paprik je přidávat do vody granulát dolomitického vápence. Posyp na hlínu nemá skoro žádný efekt, je podstatné jej ve vodě rozpustit a tímto roztokem nejlépe použít ve formě postřiku na list - stačí i zalít konví vody (přes celou rostlinu).
viz. také Pokroucené listy chilli paprik
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Re: Kroucení listů chilli paprik
Zdravím,koupil jsem granulovaný dolomitický vápenec a nevím v jakém poměru ho mám přidávat do vody,abych rostlinkám neublížil? Díky za rady Ježek.
Ahoj, přemýšlím nad stejným problémem - jaké množství dolomitického vápence? Po chvíli guglení jsem se dopídil tak akorát informace, že se má dávat 100g na 1m2 trávníku 

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to dolomitem vůbec neřešil, podle mně to není ani do trávníku - kup si za 35 korun ten tekutý přípravek a bude vystaráno. Je to upraveno - rostliny to jsou schopny přimout jak listem, tak i kořeny. Ta lahvička ti vydrží celou sezónu a můžeš s tím ošetřovat i rajčata.