Zdravím přátele zahrádek a pěstebních koutků
Tak jsem vyblejsknul poprvý rajčátkový koutek, 10 kousků, každá rostlinka má alespoň jeden větší boční šlahoun.
Přední řada zleva černý šery, vpravo zelenej tygr. zadní řada (co není vidět a mohl jsem vyfotit z druhé strany, že...) valdo, san marzano. Omlouvám se za nekvalitní foto, mohlo být lepší, nejvyšší je šery přes 2m, nejdrobnější valdo. Co mě trošku zarazilo, jedno san marzano máme na terase v pytli a hodně plodů tam začlo hnít až ve skoro dospělé velikosti. Zzřejmě nedostatek vápníku, přitom je pod balkonem, kde neprší a wuxal jsem pro sichr aplikoval. Spíš bych očekával, že hnít bude na zahrádce (tam je to zatím v poho). Možná je tahle odrůda hladovější, nevím. Ne vše je ideální, objevuje se plíseň, jakpak by ne, když máme citlivé odrůdy. No snad se s tím vypořádáme.

green tiger

black cherry se vybarvuje, topnuto

san marzano 3, po deštích na začátku června se mě soused ptal, jestli je nevykopu, no málem to tak dopadlo, byl to šrot. Nechal jsem to už jen ze zvědavosti, a ejhle jak se rostlinky zbráboraly

valdo, sype hezky na svou velikost

menší záhonek bokem ve stínu, 6 kousků, už nezbylo místo...vlevo perun, vpravo garden peach