Problémy s listy chilli paprik
Re: Problémy s listy chilli paprik
Nie v izbe boli a tu v poprade uz velmi dlho nesvietilo...
Možná nedostatek hořčíku. Ale jistý si nejsem.
Nedostatek hořčíku je popisován jako:
Na listech omezení zeleného zbarvení, nerovnoměrné rozvržení chlorofilu na starších listech (bez spodního povlaku).
Zkus Krystalon start, nebo Wuxal calcium. Oboje obsahuje spoustu stopových prvků. Takové vitamíny pro rostliny, když jdou věci špatně. I když to bude nedostatek nějakého jiného stopového prvku, tak s těmito přípravky máš slušnou šanci na to, že se to spraví.
Nedostatek hořčíku je popisován jako:
Na listech omezení zeleného zbarvení, nerovnoměrné rozvržení chlorofilu na starších listech (bez spodního povlaku).
Zkus Krystalon start, nebo Wuxal calcium. Oboje obsahuje spoustu stopových prvků. Takové vitamíny pro rostliny, když jdou věci špatně. I když to bude nedostatek nějakého jiného stopového prvku, tak s těmito přípravky máš slušnou šanci na to, že se to spraví.
Ahojte chilli priatelia.
Chilli pestujem 3 rok a teraz sa vyskytol problém s ktorým si neviem rady.
Ešte som sa s tým nestretol

Takéto pľuzgiere sa mi objavili na Listoch. V galérii mám všetky foto. http://www.chilli-forum.cz/gallery/album/2201. Podľa môjho skromného odhadu je to Intumescencia. Poprosím Vás o zhodnotenie.
A ešte som v kelímkoch na vrchu zeminy objavil niečo ako malé kryštáliky. A to už fakt neviem čo je.
.
Prosím Vás o pomoc. Nerád by som prišiel o všetky sadenice.

Chilli pestujem 3 rok a teraz sa vyskytol problém s ktorým si neviem rady.
Ešte som sa s tým nestretol
Takéto pľuzgiere sa mi objavili na Listoch. V galérii mám všetky foto. http://www.chilli-forum.cz/gallery/album/2201. Podľa môjho skromného odhadu je to Intumescencia. Poprosím Vás o zhodnotenie.
A ešte som v kelímkoch na vrchu zeminy objavil niečo ako malé kryštáliky. A to už fakt neviem čo je.
Prosím Vás o pomoc. Nerád by som prišiel o všetky sadenice.

Ahojte chcem sa spýtať či mi viete poradiť opadávajú mi listy mám bhut jolokia pestujem ich na parapete za oknom mam ich 4 vedľa seba. Jednej sa darí celkom dobre má už okolo 95cm a pekné plody. Ostatne tri už nie sú na tom tak dobre sú o polovicu menšie a opadávajú z nich lístky prikladám foto. Neviete čo to môže spôsobovať ? Rastlinky sú ročné. Ďakujem za každú radu.
Toto je tá ktorej sa pekné darí.

Ostatné 3 vyzerajú podobne.

Toto je tá ktorej sa pekné darí.

Ostatné 3 vyzerajú podobne.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Zelená žilnatina a žltnúce medzipriestory na starých listoch, to je s najväčšou pravdepodobnosťou nedostatok horčíka. Aj keď netuším ako k tomu mohlo dôjsť ak ich pestuješ v rovnakých podmienkach a rovnako vyživuješ.
Zkus wuxal calcium na list. Je v tom poměrně dost hořčíku.
Nebo něco podobného, v čem je hromada stopových prvků.
Kendy píše:Zkus wuxal calcium na list. Je v tom poměrně dost hořčíku.
Dva týždne do zadu som si kúpil Chilli Focus hnojil som zatiaľ len dva krát neviem či bude bude postačujúci neviem sa dopátrať že koľko obsahuje horčíka a či vlastne ho má. Alebo kúpiť ten wuxal calcium na horčík. Ďakujem.