Problémy s listy chilli paprik

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s listy chilli paprik

Příspěvekod chilli-max » 07 dub 2015 20:42

Mizí příspěvky ... bylo tu něco o vodě, vzduchu a slunci :-) Všechny papričky mám pod stejným světlem, ve stejném vzduchu, zalévám stejnou vodou, jen ten substrát byl u některých jiný, a ty jedině zlobily :dunno: :rn: Ale naštěstí léčba popelem a dolomitem zabírá a rostliny jsou každým dnem lepší a začínají opět pěkně růst.

to Still : no, Wuxalem jim asi neublížíš a potlačíš akutní nedostatek některých živin, které nemohou přijímat kořeny ...ale Ph to stejně nevyřeší a rostlina nemusí mít ve výsledku takový kořenový systém ... je jasné že brzy půjdou ven a bude to v pohodě.
Strašně by mě zajímalo jestli opravdu máš to Ph taky nízké, jestli jsem neměl jen nějaký "špatný" pytel substrátu.
http://www.foto-tapety.cz

Still
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Still » 07 dub 2015 21:09

díky, zítra změřím Ph půdy i vody a podělím se s výsledkem ;) pak namíchám poloviční dávku nejnižšího doporučeného poměru wuxalu a dám jim postřik. No uvidíme snad se dožijou sklizně :thumbup:

popřípadě místo wuxalu jsem uvažoval ještě nad tekutou hořkou solí v podobě postřiku. Bohužel prodavačka mi řekla, že není odborník, ale pouze prodejce :D

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 08 dub 2015 20:16

Slabým roztokem hořké soli nic nezkazíš.... minulý rok jsem ji doma také použil a vypadalo to že se to papričkám líbilo :-)

Still
Stálý člen

Příspěvekod Still » 08 dub 2015 20:38

chilli-max : tak dneska jsem změřil Ph půdy. Použil jsem stejný Ph test jako ty a měřil jsem suchý substrát přímo z pytle a vyšel mi na 6,4. To mi nepřipadá až zas tak zlé ne? Doufám že vizuální porovnání nebylo zkreslené umělým světlem protože jsem ho dělal až teď večer :) popřípadě ho přemeřím ještě zítra při denním světle. A nebo odeberu vzorek půdy přímo od sazenic, jestli i v tom nemůže být rozdíl :dunno:

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 08 dub 2015 22:14

Já jsem odebíral vlhký substrát z více květináčů. Potom jsem udělal test jen substrátu pytle ... obojí bylo moc kyselé ...okolo 5. Od té doby co jsem začal s rovnáním Ph tak kytky udělaly neskutečný posun k lepšímu. Do té doby se to jen zhoršovalo. Je možné že jsem měl jen nějaký "vadný" pytel :-)

Still
Stálý člen

Příspěvekod Still » 10 dub 2015 19:24

Tak dneska jsem udělal druhý test PH.substrát jsem odebral přímo od sazenic a opět se stejným výsledkem, cca 6,2. Jinak postřik wuxolem jim jedině prospěl ;)

Kufor
Nový člen

Příspěvekod Kufor » 28 dub 2015 16:54

Zdravíčko, dnes som našiel na dvoch rastlinkách drobné tmavohnedé fľaky hlavne na okraji listov. Okrem týchto fľakov som našiel asi 4 kusy malého, sotva viditeľného svetlohnedého hmyzu, netuším, čo to bolo. Fľaky sú iba na spodných listoch, rovnako aj hmyz som na vrchných listoch nenašiel.

Polievam pomerne sporadicky, až keď je substrát dostatočne suchý, hnojivo som ešte nedával. Čím to môže byť? Ospravedlňujem sa za kvalitu, nič lepšie ako telefón bohužiaľ k dispozícii nemám.

23338
23339

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 28 dub 2015 17:50

Fotky jsou neostré, ale jestli ty fleky jsou jakoby stříbřité a podle toho popisu bych to tipnul na třásněnky. Jestli ano, tak ti to nazávidím...minulý rok jsem s nima bojoval. Někteří uživatelé tu zminovaly pozitivní zkušenosti s použitím přípravku Rock Efect

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“