Díky za tipy.
Rostlinky mám zatím ve sklepě pod umělým světlem a větrám denně cca 10 minut celou místnost 10m3. Hnojeno cca jednou za 7 dní Chilli focus.
NumexPinaty jsem pokusně přesadil do květináče 2,2l, dal na zasklený balkon a po pár dnech ji začali růst zdravé nové listy. Mám pocit, že se poškození nešíří. Jen ty poupátkajsou pořád divně žluté...
Zpočátku růstu jsem je přeléval, to vím, zálivku jsem již umírnil. Mohla tohle všechno způsobit ta špatná zalivka? Je mě divný, že to v tomhle rozsahu postihlo jen dvě rostlinky stejného druhu a ostatní jsou přitom v pohodě. Přitom byly od začátku pohromadě...
Černé skvrny a žloutnutí listů
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Černé skvrny a žloutnutí listů
To se nediv, každá kytka má jiný nároky a je taky jinak odolná. Větrání 10 minut denně není nic moc. To se vzduch ani nevymění. taky hraje svou roli, jakou vlhkost máš v tom sklepě. Já už větrám od rána do veřera.
Vlhkost ve sklepě jsem neměřil, ale vzhedem k tomu že je to panelák, tak odhaduju 20-35%. Špekuluju jestli je nemám dát všechny na balkon. Teplota tam zatim neklesla pod 15°C. Pinatam to evidentně prospělo.
Tak nakonec opravdu vše vyřešilo přesazení do většího květináče a umístění na balkón. Nejvíc postižené listky jsem otrhal a teď jsou to krásné papričky