Rychlé a spolehlivé klíčení semen
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Re: Rychlé a spolehlivé klíčení semen
no to ale nebol problem v slabej watazi, ale vadnom topitku, neviem ako velke je to akvarko, ale 25W ohrievacie teleso ti to musi vyhriat, samozrejme, ze to chvilu trva, nez sa teploty ustalia, 6-12h, ak do toho stale nenazeras, tak to drzi teplotu v toletancii 1°C. Ak ti spinalo na 3s, tak bolo isto vadne, za tu dobu sa nezohreje ani samo, ni to este aby zohrialo vodu, ktora ma zohrievat vzduch.
Uz vidim velkost v galerii, v takom malom akvcarku 100W topitkom mozes varit vodu na kavu
Uz vidim velkost v galerii, v takom malom akvcarku 100W topitkom mozes varit vodu na kavu

- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
což jsem zjistil po pár hodinách už přes týden mám obědnané 25 W ale asi mi ho vozej po republice sem tam tak jsem si 25W pujčil ale bylo v pytly a 100W bylo taky zapujčeno narychlo aby tam bylo tepleji
- pajin
- Nový člen
- Reputace: 0
Me dneska prijde to 100w doufam tak ho tam hned vrznu a jsem zvedavej
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3123
- Kontaktovat uživatele:
Používám prostor nad kondenzačním kotlem, vaničky od masa/nanukáče a hlínu ze skleníku (doporučuju přepéct v troubě). Kotel je v uzavíratelné skříni, takže je tam ideální teplota na klíčení. Jak to vyleze, jde to za okno do velkých kelímků od jogurtů. Hnojím až tak od 3 patra (rozpuštěné hoštické granule ve vodě příp. naředěná lidská moč 1:20).
Jiffy, LED a ani jiné high tech blbinky nepoužívám. Stačí k tomu přistupovat, jak ke klasické paprice, žádnej stres.

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- pajin
- Nový člen
- Reputace: 0
tak jsem to právě dokutil dal sem tam 100W a 25W topítko
to 100W moc nezapíná to 25W jede častěji je tam nastavená větší teplota aby když klesne teplota v místnosti zatopilo to pořádně dopeču hlínu a zítra to zaseju snad to už bude ok 

- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
Tak rychlé to klíčení opravdu je v sobotu po poledni jsem dal seminka do jiffů a do inkubátoru a když jsem přišel dnes z práce už jsou vidět první klíčky především squash Jamaican yellow
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
no ked tomu das co to potrebuje, tak sa nediv. ma to stabilnu teplotu a vlhkost nad 90%, supka z listkov ide krasne dole, ja za 7 dni mam takmer vsetko vonku z 56 semien