HotFox píše:Ja si myslím, že teplota "okolo 20" je na klíčenie málo.Počítaj stým, že ak je teplora vzduchu 20 tak jiffy v ktorych je voda budu mat tak o 2-3 stupne menej. A to už je teplota pri ktorej ti chillli naozaj nevyklíči. Rovnako kličeniu neprospieva kolisanie teploty. Treba si dat na to pozor.
Dodge píše:Mno já se přiznám, že zatím taky bojuju s nervama, protože ve středu to budou dva týdny a zatím ani ťuk. Nasazeno Cheyenne, African Devil a Purple Prince, vše v jiffech, dostatečně nasátých, pravidelně vlhčených jednou denně rozprašovačem(a to nejsou suché na pohled, naopak). Zrobil jsem to tak, že jsem jiffy nasekal do takové té plastové zahradnické "formy" s důlkama na jiffy. Na dně to má vždy díru a celé to sedí v pekáči, ve kterém mám nalitou vodu, která se odpařuje nahoru(přes to celé mám folii s dírkama, na které je vidět jak se to pěkně zapařuje, žádná plíseň nic, ale neklíčíme. Nemá někdo představu co jsem si to vybral za odrudy, že se stále nic neděje?
superpalo píše:po mesiaci konecne vidim prve klicky, zatial nejak 5-6 z cca 80, ale nakoniec som bol iba nedockavy, dakujem ale za reakcie
Souhlas, když už jsem byl zoufalý, tak jsem je dobře namokřil, zavřel do skleníčku a položil na dlažbu před krbovky a za 2 dny byli venku .... Na dlažbě je dle teploměru 40C, zapařili se ale vyskočili.Dodge píše:Takže Dodge se s tím dle svého zvyku nes*al a položil předmětný pekáč na topení a cca po dvou dnech včera vylezla první Cheyenne. Tak jsem zvědav co přinese dnešní kontrola, protože ještě 29 semínek tam čeká v rašelině...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů