Krajinka 2017
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Krajinka 2017
tá zelená načatá vyzerá ako kajenské v technickej zrelosti a zelené by to fakt veľmi páliť alebo štípať nemalo a hlavne nie hneď od špičky plodu.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Tá načatá zelená vyzerá byť nezrelá FireFlamka. Je to celkom sympatická paprička. Minulý rok som ju pestoval len tak pokusne v kvetináči a hoci som ju sadil oveľa neskôr ako ostatné papričky, tak ich dobehla a plody stihli dozrieť. Tou rannosťou si ma získala a tento rok som rozbehol jej pestovanie trochu vo "väčšom" merítku a pôjde na záhon na záhradu. Uvidím ako sa tam vyznamená. Ak bude aj na záhone taká ranná ako bola v kvetináči, tak sa stane stálicou môjho chilli repertoáru, pretože tu na severe pod Tatrami si nemôžem moc vyskakovať s dlho dozrievajúcimi odrodami. 

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
fireflame by nemalo byť aj pri stopke tenšie a celkovo trochu rovnejšie?
-
- Stálý člen
- Reputace: 340
Dívala jsem se na fotku R-Ha z 2016. Má vedle sebe fireflame ta to nebude a long slim cayene, vypadá to na ni,třeba je šmrnclá. Fakt jako břitva. 

Náhoda je matka všech proměn.
- JurassicChilli
- Stálý člen
Lenže FireFlame je jediná štíhla paprička, ktorú dávajú do tej Lidl vaničky. Jasné, mohli tam dať aj niečo iné, ale potom je ten informačný kartónik s papričkami ktorý je vnútri úplne k ničomu. Ja som si tú svoju identifikoval ako FireFlame. Možno mám tiež niečo úplne iné, ale pridŕžal som sa tých obrázkov na kartóniku. Posúďte sami. Tu je moje foto s FireFlame ktoré som sadil ja. Je to tá žltá a štíhla úplne napravo. Tvar, veľkosť aj farba by zhruba zodpovedali žltému FireFlame na obrázku na kartóniku.

Letacek nejde precist, ale predpokladam ze Jamaican Hot Red, maji porad blbe nazvane Scotch Bonnet vid?
- JurassicChilli
- Stálý člen
Tá fotka je už rok stará. Už som si dávno tú Lidl vaničku nekúpil. Keďže som mal bohatú úrodu, nebolo potreba si ju kupovať. Tak neviem ako to tam majú napísané v súčasnosti. Ale predpokladám, že asi ani nemajú záujem to zmeniť.