Začínám v paneláku

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
Cenisek
Stálý člen
Reputace: 26
Obrázky: 0

Začínám v paneláku

Příspěvekod Cenisek » 13 bře 2017 14:00

Ahoj,
jsem úplný nováček. Minulý rok jsem poprvé "pěstoval" habanero s tím, že je to jenom kytka a přece nebudu sedět na netu a číst si jak to roste :thumbup:
po hodně chybách a ne zrovna úspěšné sklizni, jsem se přes zimu rozhodl trochu "nastudovat" než udělám druhý pokus... a tak mě tady máte :wave:

Z důvodu místa a ne moc zkušeností jsem se rozhodl tento rok pro:
Filius Blue
Thanksgiving
Medusa
Sangria Ornamental

Myslíte že je to na byt/balkon + nováček v pohodě výběr? Nechci to moc hrotit i když vidím jak tu někteří máte seznamy na 3 A4 co jste letos zaseli :bow: ale uvidíme příští rok, když tak rozšířím repertoár až budu trošku zběhlejší.

Jinak díky za toto fórum, super věc, co se týká CZ nikde jsem nenašel tolik informací co tady a taky jsem si nikde neřekl tolikrát jako tady: "já jsem d...l proč jsem si toto nepřečetl dřív než jsem začal pěstovat ty haba? :bumbl:

Mějte se, pěstujte, papejte, vzplaňte.
...připravit se! ...zamířit! ...PAL! :firychil:

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Re: Začínám v paneláku

Příspěvekod Kendy » 13 bře 2017 14:11

Jsou to všechno okrasky. Nezaberou moc místa a jsou opravdu hezké. V tom je jistě jejich výhoda.

Nicméně nemůžeš čekat, že sklidíš z malé, 30cm vysoké, kytky 5 kilo paprik. Plody budou malé, i když jich může být relativně dost. Co se týče chuti, tak u těch okrasek moc nevím. Jedlé jsou všechny. Část z nich je ale šlechtěna opravdu na krásu a plody moc chuti nepobraly. Nevím, jak je to konkrétně s těmi tvými snad ti v tomto ohledu poradí ještě někdo jiný.

Jestli jsi chtěl hezké kytky, které nezaberou moc místa a vyzkoušíš si na nich jak na to, tak je to rozhodně dobrý výběr. :-)

Jestli máš ale dost místa a chceš i pořádnou papriku, do které se dá kousnout, tak pořád ještě můžeš vysít něco, co má krátkou dobu zrání. Nějaké jala s 60 dny zrání jsou pořád ještě v pohodě. Nebo za pár týdnů koupit předpěstovanou sazenici něčeho, co má i tu dobu zrání delší.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9606
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 13 bře 2017 14:40

Já pěstuji byt + balkon taky. A nehodlám se omezovat moc. :-) Neboj se toho, dá se tam vypestovat lecos, pokud je na jih tak není co řešit.

Cenisek
Stálý člen

Příspěvekod Cenisek » 13 bře 2017 15:11

jo balkon je na jih, ale místa moc není :-( nečekám velkou úrodu, říkal jsem si, že tento rok to vezmu pěkně od začátku a vše si vyzkouším a průběžně se budu ptát na věci který mě napadnou / stanou se až u toho pěstování a příští rok bych přesvědčil "rodinnou radu" :-D že balkon je na to, aby se na něm pěstovaly papriky :-D a hodil tam něco vzrostlejšího.
....i když 1 větší kyblík by se tam možná nějak ještě nacpal, zkusím mrknout na ty jala jak píšeš :-D

Díky

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 13 bře 2017 15:16

Zkus Numex pinaty..

http://www.seminka-chilli.cz/jalapeno-n ... ta-55.html

Mají sice dobu zrání 75 dní, ale je to IMHO ještě pořád dobrý.

Edit: Přidán odkaz

Cenisek
Stálý člen

Příspěvekod Cenisek » 13 bře 2017 15:30

Super, mrknu na to.
Díky :thanks:

pan_klobouk
Stálý člen
Reputace: 250
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pan_klobouk » 13 bře 2017 15:59

Okrasky chutove nic moc,ale jsou hezky barevny a potesi aspon oko :) Prubni Golden Nugget nebo jak pise Kendy numex pinata
pan_klobouk

Cenisek
Stálý člen

Příspěvekod Cenisek » 14 bře 2017 09:46

OK, tak jsem vymyslel místečko v práci v kanclu, který je směrovaný na jih a hodím tam numex pinata i golden nuget... tak budu mít v práci papriky a doma okrasky :-D
Díky za rady kluci :thumbup:
Naposledy upravil 1 dne Cenisek; celkem upraveno 14x.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“