Tak testnuto. Moje první čerstvá jolokie. Doposud jsem vyzkoušel pouze sušenou od seminka-chilli.queenas píše:pak dej vědět, jak chutnaly
Dal jsem si samo napoprvé skoro tu nejmenší, ale i tak mi dala slušnej kouř
Testovaná jolokie z MAKRA už nebyla úplně nejčerstvější (přestože jsem přebýral jak se dalo), ale pořád dle mého slušný stav s ohledem k tomu, že takovej matroš se zase tak rychle na krámě netočí.
Můj prožitek se měl následovně:
- vůni papričky neumím přesně popsat (budu to muset ještě promyslet), ale byla méně intenzivní než u sušené jolokie, za to však svěžejší,
- nástup palu cca po cca 3-5 sec., takže byla piko chvilka zkusit se zamyslet nad chutí. Ta se mi jevila jako velice svěží, lehká, velmi jemně nasládlá, taková až afrodiziakální (víc jsem nestihl, chce to dělat si poznámky a ne to potit po půl dni),
- pal vybuchl naráz cca po 3-5sec., jevil se mi jako čistej, přímej, rovnoměrnej bez výkyvů, s téměř vyrovnanou inenzitou, která se mírně prohloubila při mělnění semínek a dužiny v nejbližším okolí semínek, žádné výrazné zákeřností, překvapení, bez pocitové tuposti (s popisováním budu mít asi problém),
- souběžně s nástupem palu došlo ke zkoprnění jazyka a postupnému příchodu euforky, pocitu uvolnění a pohody . Pal takto trval cca 5min, následně docházelo k jeho pozvolnému utlumování, kdy cca po 7-10min. došlo k jeho úplnému vymizení. Poté zůstával velice mírný pal v zažívací trubici a žaludku,
- potivost, slzení a sopel zatím největší (vyzkoušel jsem dosud jen sušenou jolokie, habanera, rawit mini, african devils a nějaké no-name, takže nic moc).
Co Tvoje zkušenost či dalších na výše uvedené (pal vs. čerstvé, sušené, nakládané, pouze dužina, se semínky, atd.). To už ale bude do jíné části fóra.