Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Naše chilli papričky v roce 2015
Kendy
Moderátor
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Martinuv balkon 2015 - druha sezona

Příspěvekod Kendy » 16 zář 2015 12:11

Chci se poradit co se substratem u kytek ktere budu likvidovat? nechat v kyblech na balkone? Koupit nejaky vicelitrovy kafr a nasypat tam?
Hodilo by se mi neco co nezabere tolik mista. Substrat bude diky memu hnojeni dle me jeste plny zivin a je tam mraky Perlitu, takze bych jej chtel pouzit i dalsi sezonu, pak do nej treba jeste primycham hnuj nebo kompost.
Já to mám naplánované tak, že polovinu substrátu si nechám v klasických igelitových pytlech. Druhou polovinu asi rozsypu po zahradě.

Do toho, co si nechám, přidám hned granulovaný koňský hnůj a nechám uskladněné venku aby substrát promrzl.

Příští rok to hodlám míchat půl na půl. Nový substrát se starým dohnojeným a přidám drobet perlitu.

Uvažoval jsem, že si nechám všechen starý, ale přece jenom se trošku bojím, aby v něm nebyly vyčerpané třeba stopové prvky, nebo něco, co bych tam nevrátil tím granulátem. To, že si nechám jenom polovinu, je vlastně taková pojistka proti blbosti.

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 16 zář 2015 13:54

Taky jsem nad tím už přemýšlel a osobně si budu taky substrát nechávat - na příští rok počítám, že zdvojnásobím svoje "políčko", takže nechám všechno s tím, že přístí rok budu muset stejně ještě přikoupit, takže taky budu mít mix cca 1:1.
Skladovat to nebudu v igelitových pytlích jako Kendy, ale asi to dám do 1-2ks těch bílých velkých polypropylénových pytlů na stavební suť (prodávají i vaky). Nějaké mi tu zbyly z rekonstrukce a myslím, že se mi s nimi bude lépe pracovat (jsou pevný) a na jaře je jen oplachnu a nechám zase na konec sezóny. Navíc tyhle pytle jsou i trochu prodyšné, takže by to mohlo možná i trochu dýchat.

Jestli přidávat granulovaný koňský nebo ještě "teplý" koňský hnůj...či fufínka ze zoo...v tom ještě jasno úplně nemám, ale vím jistě, že s něčím to taky mixnu a nechám to hezky uležet do jara. Na předpěstování budu kupovat zase ten Plagron z GrowShopu. Tohle počítám jen na přesazování ven.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 16 zář 2015 14:02

ale asi to dám do 1-2ks těch bílých velkých polypropylénových pytlů na stavební suť (prodávají i vaky). Nějaké mi tu zbyly z rekonstrukce a myslím, že se mi s nimi bude lépe pracovat (jsou pevný) a na jaře je jen oplachnu a nechám zase na konec sezóny. Navíc tyhle pytle jsou i trochu prodyšné, takže by to mohlo možná i trochu dýchat.
Chytrý.. Budu se po nich muset podívat. Děkuji za inspiraci.. :tiphat:

Měl jsi na mysli něco takového?

http://shop.estrechy.cz/detail/1957-Pyt ... -PP-tkany#
Naposledy upravil 1 dne Kendy; celkem upraveno 16x.

IgoVlk
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod IgoVlk » 16 zář 2015 14:05

Mají je v každým hobby marketu a stojí pár korun.

OT: Jinak ještě doplním, že si pomalinku začínám hrát s myšlenkou vermikompostování - kdyby měl někdo zkušenosti, tak si rád vyslechnu. :)

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 16 zář 2015 15:25

Ja pred zazimovanim do toho jeste primicham urcite:
http://www.obi.cz/decom/product/Agro_Hn ... kg/9616418" onclick="window.open(this.href);return false;

Napadl me prave ten kafr nebo nejaka vetsi zednicka nadoba kde bych to mohl i pripadne promichat behem zimy. Ma-li to vyznam.

S tim ze tato nadoba by mohla poslouzit jako nejaky obri kvetinac na pristi sezonu :-)

Bat se toho ze tam nebudou stopove prvky nebo ziviny je asi zbytecne. Stejne je doplnim hnojivy, pripadne hnojem...

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 17 zář 2015 01:23

Já dám do pytle a do velké bedny co se vejde, domíchám koňskej nebo nic, uvidím :-)

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 18 zář 2015 13:54

Substrát si taky necháma a smýchám s novým. Pravda, že v něm mám taky hafo perlitu :-) díky za inspiraci, použiju zednický kalfas 70L a nechám na balkoně promrznout přes zimu.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 18 zář 2015 14:05

Zrzek píše:Substrát si taky necháma a smýchám s novým. Pravda, že v něm mám taky hafo perlitu :-) díky za inspiraci, použiju zednický kalfas 70L a nechám na balkoně promrznout přes zimu.

Jojo neco takoveho jsem mel na mysli. Akorat ja budu potrebovat asi vetsi. Uvidime kolik toho zazimuji, cim vice tim bude stacit mensi nadoba.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“