Honza - 2015
Re: Honza - 2015
Tj tam bude dzungle uz behem brezna-dubna.
No tak to přesadím ještě jednou. Nevidím v tom problém.
Ahoj chlape tak jak pokračuješ 

Čau, pokračuju tak, že to zatím roste na parapetu a je to hezky zelený. Teda kromě black hungarian, která je do červena. Sorry za delší nepřítomnost, ale bylo toho na mě moc. Ted mám zas dost času, tak sem dám fotky a popis, protože budu o víkendu sázet do foliaku. Překvapilo mě, že jsou ty rostliny tak zdravý. Čekal jsem spoustu chrob a zatím nic. Musím zaklepat. 

Čau lidi,
tak jsem to zasadil do foliaku. Je to běžný typ s kašírovanou folií. Na noc navíc přikrývám rostlinky bílou netkanou textilií, která se používá k přirychlování zeleniny. Oboje opatření sami o sobě chrání do -3°C, takže když se to znásobí, tak by to mělo být OK. Co vy na to? Vzdálenost jsem zvolil 20x20cm s tím, že se to v půlce května přesadí na konečný stanoviště. Něco zůstane ve foliáku, něco půjde ven na záhon. Do foliáku jsem dal jen větší rostliny a ne všechny. Mám nějaké do zásoby, kdyby něco chcíplo a spoustu druhů budu uvnitř přepíchávat teprve do truhlíků. Nějaký rostlinky si možná nechám doma na okně v květináčích. Bohužel v prostřed práce začalo lejt, takže jsem nestihnul fotku, ale dodám. Ještě jedna věc: venku bylo 11°C a ve foliáku 16°C. Před deštěm se to vyšplhalo uvnitř na 21°C a během deště to kleslo na 15°C. Výhledově počasí vypadá tak, že nejnižší noční teploty min. 2°C venku.
A na závěr vtipná příhoda: představte si, jak uháníte v dešti domů a vidíte na zahradě šílence s konví. No do foliáku holt neprší
tak jsem to zasadil do foliaku. Je to běžný typ s kašírovanou folií. Na noc navíc přikrývám rostlinky bílou netkanou textilií, která se používá k přirychlování zeleniny. Oboje opatření sami o sobě chrání do -3°C, takže když se to znásobí, tak by to mělo být OK. Co vy na to? Vzdálenost jsem zvolil 20x20cm s tím, že se to v půlce května přesadí na konečný stanoviště. Něco zůstane ve foliáku, něco půjde ven na záhon. Do foliáku jsem dal jen větší rostliny a ne všechny. Mám nějaké do zásoby, kdyby něco chcíplo a spoustu druhů budu uvnitř přepíchávat teprve do truhlíků. Nějaký rostlinky si možná nechám doma na okně v květináčích. Bohužel v prostřed práce začalo lejt, takže jsem nestihnul fotku, ale dodám. Ještě jedna věc: venku bylo 11°C a ve foliáku 16°C. Před deštěm se to vyšplhalo uvnitř na 21°C a během deště to kleslo na 15°C. Výhledově počasí vypadá tak, že nejnižší noční teploty min. 2°C venku.
A na závěr vtipná příhoda: představte si, jak uháníte v dešti domů a vidíte na zahradě šílence s konví. No do foliáku holt neprší

Ahoj, asi bych se na základě aktuální předpovědi trochu bál
Vypadá to na pěkný vichr, který má v zádech mráz. No, držím palce.

Tak, stále mám nějaký kytky doma, takže o všechno snad nepřijdu, ale uvidím no. Je fakt, že vítr je pořádnej. Ale na to, jak moc prší jsou teploty přijatelný. Kdyby nepršelo, tak to vyskočí nahoru. Koukal jsem se na radar a je to obří oblak z Německa. Pohybuje se směrem Morava-Slovensko. Ale právě díky tomu větru to rychle letí. Kdyžtak tam můžu hodit ještě jednu vrstvu textilie, nechávat ji tam i přes den a na vrch dát třeba něco jako stříšku z běžný průhledný, nebo bublinkatý folie. Do foliaku vítr nepronikne. Ale je to risk, to je fakt. Na druhou stranu se říká risk je zisk
No uvidím... svět se nezboří 
-- 29 bře 2015 23:43 --
Zkouknul jsem předpovědi a od soboty prej zase dobře. Ale je to tejden blbýho počasí no...

-- 29 bře 2015 23:43 --
Zkouknul jsem předpovědi a od soboty prej zase dobře. Ale je to tejden blbýho počasí no...
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
no to blbe pocasie je dobre na to ze nebude mrznut, az sa vycasi tak v noci pojdu este teploty isto hlbsie pod nulu, je to vylozene hazard s tvojou 3 mesacnou pracou.