Pěkný den Vám všem přeji.
Jmenuji se Michal a celý svůj dosavadní život se vyskytuji na severu naší matičky vlasti.
Po několika měsících pečlivého čtení tohoto webu, jsem se odhodlal k pokusu o vlastní zahrádku. K dispozici mám jižní balkon a tak má historicky první sezóna bude co do počtu rostlin poněkud skromná. Při volbě odrůd budoucí zahrádky jsem šel cestou "co ti chutná, to pěstuj".
V první řadě jsou to tedy jalapena, ty jsou pro mně chuťově i ostrostí v pohodě, další odrůdy, jsou víceméně pokus .
Celkově mám nyní vypěstováno ze semen 6 rostlin Jala, 3 rostliny Zimbabwe Bird / African Devil, 1 rostlinu Cherry chocolate, 1 rostlinu papričky z obchoďáku (vypreparoval jsem semínka a zkusil píchnout do hlíny), no a nakonec něco málo rajčátek.
Pokusím se přidat něco málo obrázků mého progresu.
Držte mi palce, ať se můj pokus o vlastní zeleninu zdaří.
SeveroČech začátečník
-
- Stálý člen
- Reputace: 1065
- Obrázky: 0
Re: SeveroČech začátečník
Vítej.
Ty Cherry chocolate vypadají zajímavě, jen se obávám zda se to bude chovat obdobně jako Ilika, co jsem pěstoval minulý rok. Násada plodů byla slabší (jednotky kusů na rostlinu) a muselo se fakt poctivě vyvazovat. Papriky to byly opravdu silnostěnné a těžké, takže snadno lámaly slabé stonky. Jen na rozumnou produkci to chtělo mít tak 5-10 rostlin - člověk si utrhnul jednu a pak zase čekal, až dozraje další. U Jalapeno to futr kvetlo a plodilo, Ilika nasadila pár plodů a měla odpracováno. Takže jsem zvědav, jak Ti pojede ta Cherry chocolate.
Tož ať se daří.
Ty Cherry chocolate vypadají zajímavě, jen se obávám zda se to bude chovat obdobně jako Ilika, co jsem pěstoval minulý rok. Násada plodů byla slabší (jednotky kusů na rostlinu) a muselo se fakt poctivě vyvazovat. Papriky to byly opravdu silnostěnné a těžké, takže snadno lámaly slabé stonky. Jen na rozumnou produkci to chtělo mít tak 5-10 rostlin - člověk si utrhnul jednu a pak zase čekal, až dozraje další. U Jalapeno to futr kvetlo a plodilo, Ilika nasadila pár plodů a měla odpracováno. Takže jsem zvědav, jak Ti pojede ta Cherry chocolate.
Tož ať se daří.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3372
Zdarec
Vítej do partičky chillenců a co vidím na fotkách tak super a jen tak dál
P.S. neboj se napsat šohaju z kama si... Pro Pražáky hele vodkuď
Vítej do partičky chillenců a co vidím na fotkách tak super a jen tak dál
P.S. neboj se napsat šohaju z kama si... Pro Pražáky hele vodkuď
-
- Stálý člen
- Reputace: 2919
- Kontaktovat uživatele:
Máš to pěkné. Vítej a ať se daří
- lazar
- Stálý člen
- Reputace: 3151
Tož vitaj synku.. Ať se daří...
-
- Nový člen
- Reputace: 26
Díky za vřelé přivítání, snad se má premiérová sezóna vydaří.
-
- Stálý člen
- Reputace: 136
Vítej ať se ti daří v letošní sezóně.