Krásný den přátelé azbestových trávících ústrojí
Je nejvyšší čas připravit playlist. Nebude toho mnoho a mnoho změn neplánuji.
Capsicum chinense:
TSM
Naga Jolokia
Habanero RED
Capsicum anum:
Jalapeno TAM
Capsicum Frutescens:
Tabasco
Peperonchino
Zatím toho není mnoho.
A jednu otázečku na závěr. Jaké by jste doporučili rajčata pro výrobu domácího protlaku? (nemluvím o kečupu. prostě protlak )
Tak ať to valí
Johny a sezóna 2022
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 716
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Johny a sezóna 2022
Naposledy upravil 1 dne Johny4481; celkem upraveno 23x.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 351
- Registrován: 05 srp 2021 18:50
- Reputace: 1025
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vysoké Mýto
Re: Johny a sezóna 2022
Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 716
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Johny a sezóna 2022
DěkujiMikymoto píše: ↑05 led 2022 12:49Na hmotu pár let pěstujeme Toro F1 (hybrid vycházející ze stupického) - plodí celkem hodně, problém občas bývá s "čepičkami" (občas nedozrává úplně část u stopky). Plodné nadstandardně - tuto sezónu se mi vahou plodů vylomilo několik vijanů z kmínku. Chuťově slušný střed - klasické rajče s vyrovnaným podílem hmoty a šťávy (žádný suchar). Na protlak je třeba buď vymačkat šťávu, nebo holt déle vařit a přebytky vody takto redukovat.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
- Chose Manuel
- Stálý člen
- Příspěvky: 241
- Registrován: 20 pro 2016 08:03
- Reputace: 602
- Obrázky: 0
- Bydliště: Vlašim
Re: Johny a sezóna 2022
Konečně seznámek co se dá i zapamatovat do tý Morugy jdi taky
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2241
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3674
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Johny a sezóna 2022
Na protlak bych doporučila keříková rajčata Šejk, případně San Marzano. Ta jsou pozdější, ale výborná.
Bacula
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 716
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Johny a sezóna 2022
Děkuji
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
- Johny4481
- Stálý člen
- Příspěvky: 252
- Registrován: 21 srp 2020 15:04
- Reputace: 716
- Obrázky: 0
- Bydliště: Slavětín nad Metují
Re: Johny a sezóna 2022
No jo, loni toho bylo povícero i Moruga, ale nenašel jsem pro ni ve své kuchyni uplatnění. Na mě už je to moc. Ecuadorian devils breath se stejnou pálivostí jako Habanero jsem odstranil z důvodu chuti. Haba je chutnější. A místo beranů už budou jen Jalapeňos.
Taky omezím počet rostlinek. Neměl jsem tolik času na zpracování. Něco jsem zavařil, něco nasušil, Pár dávek švestkové omáčky jsem udělal ale, spousta čekala na zpracování v lednici. Bylo toho dost. O čerstvé nikdo zájem neprojevil. I když jsem něco plodů rozdal, tak toho spousta skončilo na kompostu a to mi trhá srdíčko.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů