Ahoj,
Dnešný zber listov:
Prikladám foto celej rastliny,ako si chcel:

Pohľad zhora,kde je vidieť,že niekedy zožltne aj vrchný lístok:
Dierka v liste na prvom snímku je len z dávneho krupobitia.Žiadny škodca.Mopslik,mne to pripadá,akoby len nedobre znášali horúčavy.Ale pestujem prvý krát,tak nemám skúsenosti,len domnienky.Inak žijú v 6litrových kvetináčoch(vyfotená rastlina).Zemina+perlit.
Ostatné fatalii mám v 11litrových.Zemina+perlit+kokos.
"
Zalíváš až když je květináč řádně proschlý? "Čo sa týka zalievania,dobre že sa pýtaš.Nemám v tom stále moc jasno.Preštudoval som rady na Tvojom webe,aj na všetkých konkurenčných..ale..Vyfotenú rastlinu v 6litrovke polejem 400ml zálievky.Spodkom vytečie niečo medzi 100 až 150ml.Vylejem.Keď neboli horúčavy,stačilo jej to aj na 4-5 dní.Čerstvo po presadení tuším až 9 dní.Až keď jej povisli listy som zalial.Teraz zalejem rovnakým množstvom a vydrží jej to 1 deň,max 1,5 dňa.Keď ju polejem každý večer,bojím sa preliatia,ak raz za dva ten druhý deň podvečer ju nájdem už brutálne zvädnutú:)Neviem či na zalievanie existuje nejaký nepriestrelný návod,ale nič som neobjavil.Ak tu niekto na fóre pestuje v kvetináčoch na balkóne,dajte vedieť prosím skúsenosti s polievaním.
Kým chilli opadávali kvety,bol som v pohode,ale listy?Už som trochu zneistel.
Vďaka za rady