Letos jsem ani vlastní téma zakládat nechtěl, protože “chilli bůh” proti mě asi něco má.
Něčím jsem se mu znelíbil.

Vývoj byl následující:
Nejprve mi to prostě neklíčilo. Jedno, až dvě semínka z deseti.
Všechno jsem dělal stejně jako minulé roky, ale prostě to nešlo.

Neztrácel jsem naději, protože jsme si na podzim nechali zasklít balkon a tak jsem předpokládal, že díky tomu vše doženu.
Zasklení je super, protože i uprostřed zimy, když venku bylo mínus deset, bylo na balkoně (svítili-li sluníčko) dvacet pět. Mohli jsme otevřít dveře z obýváku a vlastně přitápět do bytu.
Celou zimu jsme na balkoně úspěšně přezimovali bobkový list a jiné.
No a to byl právě ten problém. Sazeničkám se dařilo (byli jako ve skleníku) a dokud jsme uhlídali větrání, měli ve dne klidně i +25 st. a v noci teplota neklesala pod +8 st.
Říkal jsem si, že sezóna je zachráněna, sazeničky měli už 15-20 cm.
Až do jednoho osudového jarního dne, kdy jsme zapomněli shrnout skla ačkoliv bylo jasno a bezvětří.
Když jsme se vrátili odpoledne z práce, na balkóně bylo už jen 40 st.
Kolik tam muselo být během plné palby netuším.
Zhruba 50% sazenic jsem uvařil. Ty které byli v tmavých kelímcích byli definitivně po smrti.
Kelímky byli na dotek fakt horký.
Už nikdy do kelímků od kávy. (ty co Vám vypadnou z automatu)
Rostlinky v bílých kelímcích (od jogurtu) sice utrpěli popáleniny, ale jakž takž to zvládli.

Dobrý, oplakal jsem mrtvolky a rozhodl jsem se, že si tedy ač nerad, nějaké sazeničky koupím.
Tomu jsem se vždy “hrdě” bránil, protože jsem se chlubil tím, že vše mám ze semínek a vypipláno a že přeci nepotřebují adoptovat nějaké cizí atd, atd. ( Prostě machýrek, kterýmu brzy sklapne )
Tak tedy nezapomínat větrat.
Jenomže na jaře probíhají holubí námluvy a tak se jeden párek zamilovaných chtěl usadit na našem balkóně. Mnohokrát jsem už musel likvidovat jejich hnízda.
Balkón byl otevřený asi z 50% a holuby tam vletěli otevřenou stranou, ale ven chtěli stranou zavřenou.
Polámali, shodili a posrali vše co se dalo.
Když jsme přišli z práce a manželka šla větrat a kontrolovat kytičky naše nebohý, vrátila se skoro se slzami v očích a se slovy: raději tam ani nechoď.
Holuby tam ještě zmatkovali a v panice shazovali další a další sazenice.

Fotky sice mám, ale publikovat je nechci. Je na nich dost krve.
Takže polámané rostlinky rychle do Stimulaxu a pokusit se alespoň něco zachránit.

Foliovník 4,5x2x2 metry už jsme nechtěli potahovat igelitem a tak se nám podařilo ho potáhnout polykarbonátem.
Vše je připraveno polykarbonát objednán, ale nicka jako já, která chce jen několik desek, není zajímavý zákazník. A tak přijde na řadu až jako poslední. ( dalších 14 dní čekání) Stavět chce najednou každý. A tak nas*aně sleduji Vaše fotky a fakt si myslím že chov králíků by byl snazší.
Takže teď už doma ale fakt nebylo k hnutí.
Příprava:
Montáž:
Hotovo:
Panika před bouří:
Pozorný čtenář si jistě povšimne sítí ve všech oknech i ve dveřích. (housenky motýlů a můr, jsou svině)
Všem přeji bohatou a úspěšnou sezónu.
Strato3