možná jsem začala moc brzy s hnojením, cca po 4 týdnech od přesazení. Padají mi květy, ale to je snad přirozené, některé rostlinky jich mají až moc.Díky moc za radu.
Fleky na listech
Fleky na listech
Ahoj, mohl by mi někdo ze zkušených poradit, co způsobuje tyhle fleky na listech? Moc zalívám? Už jsem omezila denní zálivky a čekám, kdy se budou listy tvářit žíznivě, hnojila jsem jednou týdne, to jsem taky omezila. Nebo je to nějaká choroba? Pěstuji za oknem, substrát mám Forestinu na papriky -
možná jsem začala moc brzy s hnojením, cca po 4 týdnech od přesazení. Padají mi květy, ale to je snad přirozené, některé rostlinky jich mají až moc.Díky moc za radu.

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9565
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fleky na listech
Ahoj,
padání kvetů je v tomto období přirozené. Čím a jak jsi hnojila?
Může to byt popálené, ale tohle vypadá na plisen nebo prehnojení.
Ono dobre funguje i postupne odstranení listů...
Když tohle najdu, odstipnu list a vyroste nová vetev....
padání kvetů je v tomto období přirozené. Čím a jak jsi hnojila?
Může to byt popálené, ale tohle vypadá na plisen nebo prehnojení.
Ono dobre funguje i postupne odstranení listů...
Když tohle najdu, odstipnu list a vyroste nová vetev....
Hnojila jsem Chilli Focusem, jednou týdně, podle toho, co jsem tu načetla, to asi není nejvhodnější hnojivo, asi vyzkouším slepičince. Zatím to je jen na dvou rostlinkách, tak odstraním listy a uvidí se. Díky za radu.
-
- Stálý člen
- Reputace: 35
Focus nie je v zasade zle hnojivo. Ide o to, ze sa hnoji inak, ak chces na zaciatku dosiahnut, aby ti rastlinka rastla (produkovala listy, mohutnela) a inak hnojis, ak ti nasadi kvet a chces, aby mala vela plodov. V principe od zaciatku nasadenia kvetov zmenis hnojivo. Focus na ten zaciatok moze byt (aj ked najdes aj lacnejsie alternativy), slepicince potom.

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9565
- Kontaktovat uživatele:
Chilli focus má dobrou reklamu 
Já bych ho nepoužil nikdy.
Určite ted nehnoj nicím aspon 14 dní a uvidíš co a jak.

Já bych ho nepoužil nikdy.
Určite ted nehnoj nicím aspon 14 dní a uvidíš co a jak.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja to mam taky u dosti rostlin, to bude hnojivem, jelikoz porad experimentuju a nekdy zapomenu, kdy jsem je hnojil naposled a cim 

Jak pise Tea Racer, urcite bych par hnojeni vynechal, mlade listky by mely byt ok a ty velke skvrnite samy zezloutnou a upadnou.

Jak pise Tea Racer, urcite bych par hnojeni vynechal, mlade listky by mely byt ok a ty velke skvrnite samy zezloutnou a upadnou.
Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com