v niektorom vlákne sme sa bavili o tom že to bude hnojivo tie oranžovohnedé guličky

nie asi nebude..
priateľka polievala schnúci vavrín a vyliezla húsenica.taká ako predtým len väčšia.potom sa znovu zahrabala

vybral som to všetko vonku boli tam dve prezrel som pár ďalších nádob s vavrínmi a tam už neboli.dnes som preparoval použitý substrát v ktorom bol aj ten z kúpeného vavrínu teda nemám možnosť ho preparovať takže ho zalejem vo vedre vriacou vodou premiešam a uzavriem.pri miešaní vyplávali na povrch tie guličky a bolo ich kvantum takže hnojivo to asi nebude lebo to by sa hnojivo muselo množiť samo od seba.kvantum tých guličiek tam bolo.po stlačení prasknú a striekne z nich mliečna tekutina.vyzerá to tak že sa z nich liahnu presne tie húsenice neviem čoho.a to bol ten substrát celú zimu na balkóne takže vymrzol poriadne a tie vajíčka v pohode prežili.takže ani dlhodobý mráz do mínus 20 nepomáha a ani to preparenie nemusí pomôcť takže ho len vysypem na záhradu.inak celý ten substrát po zaliatí horúcou vodou voňal ako vavrín

a vavríny sú všetky na odpis postupne schnú aj keď boli po kúpe ešte na jeseň rozsadené a pritom osprchované na čisté korene.takže to dobrá kúpa nebola.
vie niekto čo sú to za húsenice resp. čo sa z toho liahne?sú hebké ale plné zeminy takže žiadne bielkoviny aby sa to oplatilo vypražiť

len ma zaujíma čo z nich bude