Sodikova vybojka
Sodikova vybojka
Zdravím. Začínam s pestovaním pod umelým svetlom a chcem sa spýtať či je vhodné použiť sodikovu vybojku philips 150w ktorá má 2000-3500k??...sadenicky už mám vykliceny do fázy prvých lístkov...
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Sodikova vybojka
Tohle je dobre tak na kvet podle mne na rust je ideal 5800k nejkak kolem a co nejvic lm ale moc se v tom nevyznam
Moc bych to nedoporučoval. Ta výbojka má teplou barvu. Pro růst potřebuješ studenou bílou. Chromatičnost alespoň 5000, radši 6500K. Ta teplá je pro květ a plod a na to máš kytky malé.
Zkus pročíst témata v tomhle fóru..
pouziti-osvetleni/
Je toho docela dost, ale najdeš tam určitě co potřebuješ.
Zkus pročíst témata v tomhle fóru..
pouziti-osvetleni/
Je toho docela dost, ale najdeš tam určitě co potřebuješ.
-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
pokud chces pouzivat 1ks vybojky delaji se s kombinovanym spektrem okolo 4000k ,ktera se da pouzit rust/kvet jinak doporucuji samostatne na rust 6500k studene modre a na kvet 2000k teple.
Jinak u sodiku musis mit vhodny predradnik a pozor na teplotu,sodik hodne hreje .)
pokud chces pouzivat 1ks vybojky delaji se s kombinovanym spektrem okolo 4000k ,ktera se da pouzit rust/kvet jinak doporucuji samostatne na rust 6500k studene modre a na kvet 2000k teple.
Jinak u sodiku musis mit vhodny predradnik a pozor na teplotu,sodik hodne hreje .)
pan_klobouk
-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Kontaktovat uživatele:
Tom Ros píše:Zdravím. Začínam s pestovaním pod umelým svetlom a chcem sa spýtať či je vhodné použiť sodikovu vybojku philips 150w ktorá má 2000-3500k??...sadenicky už mám vykliceny do fázy prvých lístkov...
Jeste dodatek ,takhle male rostlinky sodikem upalis na popel...
pan_klobouk
Mám komplet svetlo a samozrejme by som dodržal vzdialenosti... takže predsa bude lepšie zohnať trubicove vybojky .chcem nejaké 4x35w vo verzii 2+2 okolo 6500K
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Presne tak mam od narvi/y? bio vital a bomba na kolik rostlinek to potrebujes ?Tom Ros píše:Mám komplet svetlo a samozrejme by som dodržal vzdialenosti... takže predsa bude lepšie zohnať trubicove vybojky .chcem nejaké 4x35w vo verzii 2+2 okolo 6500K
Zatiaľ len na 7ks .. pestujem trinidad moruga scorpion.. rastlinky začínajú mať druhý pár lístkov takže asi je správny čas začať prisvecovat