Kalamáry na habanerové omáčce
Recept na dvě porce
Ingredience:
1 menší cibule
1 stroužek česneku
Čerstvá paprička Habanero (žluté)
Čerstvý zázvor
Citron
Mrkev
Kalamáry - kroužky, neobalené, mražené
Sojová omáčka
Omáčka teriyaki
Sůl
Omáčka
Všechny suroviny budeme dávat do malé misky. Cibuli oloupeme a na hrubo nakrájíme, dále na velmi jemné kostičky nakrájíme stroužek česneku. Papričku Habanero rozkrojíme na půl, zbavíme semen a jádřince, opět nakrájíme na velmi jemné kostičky. Oloupeme kousek zázvoru a na jemném struhadle nastrouháme malé množství do směsi. Přidáme mrkev (pokud je velká tak jen půl aby jí nebylo moc), oloupanou, nakrájenou na 1 – 2 mm tlustá kolečka. Směs nachystaných surovin vysypeme do předehřátého oleje v malém kastrolu. Když začne mrkev měknout, přilijeme sojovou omáčku (jedno štamprle, pokud je mrkve hodně tak klidně trošku víc) a malé množství omáčky teriyaki. Chvíli necháme bublat a zalijeme malým množstvím vody nebo vývaru, asi 1,5 dl, osolíme malou špetkou soli (omáčka je dost slaná už od sojové omáčky) a vymačkáme půl citrónu. Chvíli necháme vařit při stálém míchání, a pak i se zbylou vodou odstavíme.
Kalamáry
Zmražené kalamáry dáme rozmrznout do mikrovlnky nebo teplé vody dokud nezgumovatí, a po té odlijeme veškerou vodu. Vložíme na pánev s malým množstvím předehřátého oleje a pražíme, dokud z obou stran nebudou mít mírně zlatavou barvu (nezapomeňte otáčet a promíchávat, aby se vám nepřilepily k pánvi). Po té přilijeme připravenou omáčku, a za stálého míchání čekáme, než se odpaří veškerá voda a zbyde jen koncentrovaná šťáva, a dokud nejsou kalamáry dostatečně křehké (Pokud zůstanou i tak tuhé, což se může stát, dejte je na chvíli do mikrovlnky). Podáváme s bílým chlebem.
V omáčce by jsme měli cítit výraznou vůni Habanera, zázvoru a sojové omáčky, které by měly navazovat na praženou chuť kalamár. Doporučuji podávat s bílým suchým vínem.
Přeji dobrou chuť.
Toto je můj vlastní recept, budu rád za další vylepšení, připomínky a hodnocení. Pokud jej chcete sdílet prosím uveďte zdroj. Omlouvám se za kvalitu přiložených fotek a celkové vzezření, nejsem zrovna kuchařský umělec.
Příprava omáčky
Jen ať to pořádně buble!
Zatím hotovo.
Příprava kalamár a finále
Použil jsem velmi málo kalamár, víc nebylo.
Nakonec zbyde jen zelenina a olej.
Dobrou chuť, omlouvám se za ten ušmudlanej nůž, na focení jsem si vzpoměl uprostřed žranice.
Kalamáry na habanerové omáčce
Recepty na pikantní chilli pokrmy
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 189
- Registrován: 05 led 2016 01:52
- Reputace: 22
- Obrázky: 0
- Bydliště: Jižní Morava
Kalamáry na habanerové omáčce
Příspěvekod miky » 01 úno 2016 17:28
Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
Zpět na „Recepty na pikantní chilli pokrmy“
Přejít na
- Obecné informace o chilli fóru
- FAQ - Všeobecné pokyny chilli fóra
- Představte se v chilli fóru
- Události, schůzky a akce, novinky
- Soutěže
- Pěstování chilli paprik - Vše o chilli papričkách
- Začátečnický koutek
- Otázky ohledně setí a sazenic
- Otázky týkající se rostlin a plodů
- Hnojení chilli paprik
- Choroby a škůdci chilli paprik
- Virové, bakteriální a houbové choroby paprik
- Pokročilé techniky pěstování chilli
- Hydroponie
- Použití osvětlení
- Galerie chilli paprik
- Venkovní galerie pěstování chilli
- Co jsme vypěstovali v letech 2010-2015
- Co jsme vypěstovali v roce 2010
- Co jsme vypěstovali v roce 2011
- Co jsme vypěstovali v roce 2012
- Co jsme vypěstovali v roce 2013
- Co jsme vypěstovali v roce 2014
- Co jsme vypěstovali v roce 2015
- Co jsme vypěstovali v létech 2016 - 2020
- Co jsme vypěstovali v roce 2016
- Co jsme vypěstovali v roce 2017
- Co jsme vypěstovali v roce 2018
- Co jsme pěstovali v roce 2019
- Co jsme pěstovali v roce 2020
- Co jsme pěstovali v roce 2021
- Co jsme vypěstovali v roce 2022
- Co jsme vypěstovali v roce 2023
- Vnitřní galerie pěstování chilli
- Co jsme vypěstovali v letech 2010-2015
- Co jsme vypěstovali v roce 2010
- Co jsme vypěstovali v roce 2011
- Co jsme vypěstovali v roce 2012
- Co jsme vypěstovali v roce 2013
- Co jsme vypěstovali v roce 2014
- Co jsme vypěstovali v roce 2015
- Co jsme vypěstovali v létech 2016 - 2020
- Co jsme vypěstovali v roce 2016
- Co jsme vypěstovali v roce 2017
- Co jsme vypěstovali v roce 2018
- Co jsme pěstovali v roce 2019
- Co jsme pěstovali v roce 2020
- Co jsme pěstovali v roce 2021
- Co jsme vypěstovali v roce 2022
- Co jsme vypěstovali v roce 2023
- Ostatní
- Domestikované druhy chilli paprik
- Databáze odrůd chilli papriček
- Capsicum Annuum
- Capsicum Baccatum
- Capsicum Chinenses
- Capsicum Frutescenses
- Capsicum Pubescenses
- Volně žijící druhy chilli papriček
- Identifikace odrůd chilli
- Recepty na chilli pokrmy
- Marinády na nakládání masa
- Recepty na pikantní chilli pokrmy
- Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce
- Ostatní chilli recepty
- Pálivé chilli omáčky
- Pálivé omáčky a ostatní ohnivé pochutiny
- Videa testování chilli omáček
- Ostatní
- Pokec o chilli
- Všeobecné informace o chilli papričkách
- Vaše videa s chilli
- Chilli papričky v lékařství
- Sušení chilli papriček - koření
- Ostatní stránky zaměřené na chilli papričky
- Videa s chilli papričkama
- Chilli fórum na Facebooku
- www.seminka-chilli.cz
- www.seminka-chilli.cz
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů