Chilli se tu predstavim :)

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
dj ronica
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Chilli se tu predstavim :)

Příspěvekod dj ronica » 05 říj 2015 19:04

Dj Ronica vsechny zdravi z Prazskyho mesta.... :wave:

Letos bylo moje poprve, kdy jsem se pustila do pestovani :chilli11: Rozhodla jsem se az v dubnu, kdy jsem jsem sela bylinky, nacez jsem se docetla, ze je to dost pozde, ale navadi..zkusit se to proste muselo, tudiz 4 ruzne balicky 13druhu seminek a samozrejme velky voci na nas malej balkon.... :thumbup:
Behem presazovani z domu ven, jsem se z toho mnozstvi ztratila v odrudach a proste to nasazela jak se dalo a nechala rust. Ze zacatku leta si na chvili u meho chilli udelali nedovolenou akci ty maly tancujici musky smutnice a msice, ale uspesne jsem nad nimi zvitezila a prezili jsme :jalapeno: Jen muj maly balkon se promenil ve skoro neobyvatelny....plny chilli, rajcat a bylinek. Prvni sklizen probehla nekdy minuly tyden a musela jsem si samozrejme zpetne vyhledavat, jak jednotlive odrudy vypadaji a co to vlastne doma mam.
A ted uz jsem v koncich, pry zima a nekde uz jsou prizemni mraziky, i kdyz v Praze a ve tretim patre se to snad jeste da chvilku prezit, ale Habanerka jsou krasny velky a zeleny, Chinese multicolor prochazi barevnym obdobim a chlupata Bolivian Rainbow ma uz mesic barvu uplne cernou bez znamky cervene..... :dunno: takze co ted s tim? Procitam si tak ruzne rady a zkusenosti, ale napadlo me dat je domu a malinko jim zkusit pomoct lampou, tedy spis co nejvic urychlit to zrani z duvodu spatneho svetla i prostoru v mistnosti, kde je muzu mit..... :thanx:

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Re: Chilli se tu predstavim :)

Příspěvekod lobo » 05 říj 2015 20:09

Ahoj, vítám tě tu.

Co se týče dozrávání plodů tak to je opravdu dlouhé. zálěží to ale na odrůdě. Například Jalapenos dozrávají celkem rychle průměrně 60dní od doby co narostou ale třeba Habaněros dozrávají 90 dní a super mega pálivky typu Jolokia nebo TMS dozrávají 120 dní v případě že mají ideální podmínky.
Takže pokud máš některé plody narostlé teprve jeden měsíc tak si ještě počkáš. Chce to se obrnit trpělivostí a výsledek se dostaví.

Jinak jsem nepochopil tu tvou Bolivian rainbow, protože tato odrůda rozhodně chlupatá není :tiphat:

dj ronica
Nový člen

Příspěvekod dj ronica » 05 říj 2015 21:04

Dekuji za reakci a ted na to koukam, ze jsem teda Bolivii zamenila se Sangrii Ornamental, je to mozne??? Uzke vztycene skoro kozi rohy cerne barvy a cela kytka je uplne bile chlupata....:) :dunno:
Nebo vazne nevim, uz jsem psala, ze po vysadbe ven se mi pomichaly a tak se ted konecne snazim priradit tem svym palivkam ta spravna jmena. Uzke vztycene skoro kozi rohy cerne barvy a cela kytka je uplne bile chlupata....:)
Jinak vim, ze to zrani je dlouhe, ale nechci o ne prijit tim mrazem, kdyby nahodou...proto uvazuji ze je dam pod tu lampu a bude, ale zatim mi jeste nikdo nedokazal rici, zda je to mozne a pomuze mi to...chtela bych je nechat co nejdele na kytce samozrejme pokud to bude mozne.... :thanx:

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 06 říj 2015 06:15

Takto bez fotky je těžké říci co to je za druh. Nejlepší by byla fotka. Zaloz si galerii a nahraj pár fotek. Hlavně ty bílé chloupky bych chtěl vidět, pac vůbec netuším jaký bílí chloupky myslíš.

Jinak rozhodně můžeš rostliny schovat doma pod lampu. A nebo jen k oknu. Pokud tam jsou již plody tak to dozraje.

dj ronica
Nový člen

Příspěvekod dj ronica » 06 říj 2015 16:44

Zatim tady trochu bloudim a tapu a snazim se orientovat, takze tady zatim jen jedna fotka te chlupatice a casem dohodim i dalsi nadhery....:) 27450

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Příspěvekod BlueShark » 15 říj 2015 17:36

Zajímavá rostlinka, co toto? :-)

dj ronica
Nový člen

Příspěvekod dj ronica » 15 říj 2015 18:06

sama nevim.... :dunno: a stale patram co je to zac? :thumbup:

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 15 říj 2015 20:07

Ahoj, taky tě tu vítám a přeji hodně zdaru. :wave: Vypadá to velmi zajímavě, taky by mě zajímalo, co to je.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“