Měknutí plodu Tasmanian
- chilliJack
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Měknutí plodu Tasmanian
Přátelé pěstitelé, přiznávám, že jsem začátečník, a tak jsem svou první sezónu začal trochu pozdě. Vymstilo se mi to tím, že mi plody začínají dozrávat až nyní, kdy už mají ostatní po sklizni...Minulý týden začalo být v noci k nule, a tak jsem přesunul květník do indooru, naštěstí mám velkou předsíň s dostatkem světla a tepla. Všechny druhy začaly tedy vesele dozrávat a já mám velkou radost. Bohužel mi ale trápí jeden problém a to je měknutí plodu Habanero tasmanian těsně před dozráním, nemáte někdo podobný problém? Nevím zda to není kvuli těm chladným nocím, nebo jestli jim něco nechybí..Přelité určitě nejsou a hnojím minimálně....

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
Re: Měknutí plodu Tasmanian
Mohl ti to šlehnout mrazík a když na to vysvitne ráno slunce, tak to takhle dopadá. OPokud je to přemrzlé a povolí to, tak s tím už nic nenaděláš - já to vyhazuju. Zavařit se to nedá, sušit taky ne .....
- chilliJack
- Nový člen
Nu snad to bude jen timto, už jsem tři vyhodil, tak snad další budou o.k....Ještě mi začali dost žloutnout a opadávat horní nové kvítky ještě před rozkvětem tak to bude asi taky tou nižší teplotou co? Jinak dík za názor..
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
jj chladem
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
Proč to neusušit ? zhořkne to ?
- chilliJack
- Nový člen
Zkoušel jsem to a následně ji dal do omáčky a nic prostě žádný oheň, vlastně vůbec nic, uplně ztratí pálivost....
No nevim. Tento tyden mi mraz mimo jine popalil tasmany a i zelene plody byli pekne palive.
To s tím přemrznutím to je divné, to by pak postrádalo smysl je zamražovat, zřejmě to bylo něčím jiným, že to ztratilo pálivost a nebo nějaká POST reakce, po rozmrznutí, zahnití nebo co já vím...