Nový potencionální pěstitel :)

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
The_Marketka
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Nový potencionální pěstitel :)

Příspěvekod The_Marketka » 12 dub 2015 13:23

Ahoj, delší čas se mi už chilli rostlinky líbí ač tedy nemám pálivé ráda. Líbí se mi jako okrasné a barevné, prostě lepší než obyč rostliny nebo tchynin jazyk :) Před půl rokem jsem si v obchodě koupila jakési Capsicum Annuum (bylo to na štítku, šlo o Tesco) . Foto níže (mám ji normálně v pokoji, jen foceno na balkoně). Jedlé to asi je ale nezkouším to. Rostlinka byla trochu menší a trochu uvadlá ale daří se mi ji dostat na nohy. Až moc se ale větví tak ji chci trochu ostříhat a pokusit se aby rostla nahoru trochu a rovně. Sice s tím zkusenosti nemám ale myslím že není co zkazit. Jestli mi to s touto vyjde tak bych čase, zkusila i něco na jídlo (přítel pálivé má hodně rád) a měla toho více. Nevím jestli budu ale mít dost trpělivosti už od semene to pěstovat, raději mám něco, co už vyrostlo. No uvidím ještě ale vzdát se zatím nechci.

Obrázek

BlueShark
Stálý člen
Reputace: 252

Re: Nový potencionální pěstitel :)

Příspěvekod BlueShark » 12 dub 2015 14:00

Chceš aby rostla nahoru tak ji chceš ostříhat? To nechápu, to se vylučuje :-)
Jinak tato obchodní rostlinka bez názvu by mohla být něco jako jsem koupil já loni v jednom zahradnictví.
Mám ji ve své galerii, není to ona? :-)
20019

The_Marketka
Nováček
Reputace: 0

Re: Nový potencionální pěstitel :)

Příspěvekod The_Marketka » 12 dub 2015 14:20

Na fotce jde vidět že má lístky i dole na hlavním stonku což je dost nízko. Takže když to půjde pryč, může dát sílu nahoru do koruny.

Myslím že to není ono, tvé mají listy tmavší, tenčí s delší špičkou, mé jsou kulatější , světlejší a víc připomínají kapku. Ale plody budou podobné (jen už nevím jakou barvu ta má má, naposled plodila před zimou, až teď zase kvete.

Zpět na „Představte se v chilli fóru“