Příliš vlhké Jiffy

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chuckis
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Příliš vlhké Jiffy

Příspěvekod chuckis » 02 dub 2015 10:50

Zdravím,
Pěstuju letos poprvé a začal jsem s Jiffy rašelinovými puky, jenže už od doby, kdy jsem je dal nabobtnat, tak v některých se drží stále voda a tři z nich už jsem vyhodil, protože se na klíčku začala dělat plíseň :rn: Jak tedy na lepší proschnutí puků ?

Mám to dané bohužel za oknem, ale v parníku, který má ventilační průduchy a stále otevřené, ale v posledních dnech už vrchní víko sundávám úplně, právě aby nevznikala plíseň + tomu svítím zářivkou.

Všem předem děkuji za rady

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Příliš vlhké Jiffy

Příspěvekod Dr.Pedr » 02 dub 2015 11:53

:tiphat: ... JIFFY hodím do vlažné vody a nechám řádně nabobtnat... potom je stiskem mezi prsty zbavím přebytečné vody tak aby zůst. vlhké NE plné vody...zasadím semínka a rosím odst.vlažnou vodou...jakmile vykouknou malé rostlinky..pařník nechávám bez krytu....

witass
Nový člen

Příspěvekod witass » 04 dub 2015 00:04

chuckis píše:Zdravím,
Pěstuju letos poprvé a začal jsem s Jiffy rašelinovými puky, jenže už od doby, kdy jsem je dal nabobtnat, tak v některých se drží stále voda a tři z nich už jsem vyhodil, protože se na klíčku začala dělat plíseň :rn: Jak tedy na lepší proschnutí puků ?

Mám to dané bohužel za oknem, ale v parníku, který má ventilační průduchy a stále otevřené, ale v posledních dnech už vrchní víko sundávám úplně, právě aby nevznikala plíseň + tomu svítím zářivkou.

Všem předem děkuji za rady
Ahoj,

A byla to určitě plíseň? Píšeš, že na klíčku - někdy jsou na klíčku těsně nad zeminou takové vlásenkové bílé kořínky, které si lze za určitých okolností lehce splést s plísní..

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4480

Příspěvekod MartinS » 04 dub 2015 00:15

Ona se i dost casto dela plisen na obalu seminka, takove ty sedive jehlicky, kazdopadne pokud stihne rostlinka obal vcas shodit, tak neni problem.
Taky jsem si po precteni postu myslel jestli nemuze myslet ty rovnomerne chloupky na korenech....coz klidne muze. Lepsi by bylo foto.
Taky se mi nezda plisen na korenu. Spis na substratu nebo na tom obalu seminka.

chuckis
Nový člen

Příspěvekod chuckis » 04 dub 2015 13:22

Hmm, tak asi máte pravdu s tím, že to plíseň nebyla :(( Bohužel, už jsou puky v popelnici...

modrymax
Nový člen
Reputace: 6

Příspěvekod modrymax » 10 dub 2015 11:38

Dr.Pedr píše::tiphat: ... JIFFY hodím do vlažné vody a nechám řádně nabobtnat... potom je stiskem mezi prsty zbavím přebytečné vody tak aby zůst. vlhké NE plné vody...zasadím semínka a rosím odst.vlažnou vodou...jakmile vykouknou malé rostlinky..pařník nechávám bez krytu....
Ahoj, jsem tady úplně nový, někteří říkají až po čtvrtou řadu lístků v pařníku a ty jakmile vykouknou bez krytu, tak jak to má být správmě? Děkuji pěkně

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 10 dub 2015 11:48

modrymax : Ahoj, jsem tady úplně nový, někteří říkají až po čtvrtou řadu lístků v pařníku a ty jakmile vykouknou bez krytu, tak jak to má být správmě? Děkuji pěkně[/quote]

Řekl bych,že jakmile vykouknou děložní lístky a trochu se vzpřímí tak bych je z pařníků vyndal. Myslím že ta velká vlhkost a teplota v tom pařníku jim moc dobře nedělá. Jak tu bylo již několikrát zmíněno, tak po vyklíčení potřebují hodně světla a teplotu cca. 18-20°C. Jinak budou moc vytáhlé.

modrymax
Nový člen
Reputace: 6

Příspěvekod modrymax » 10 dub 2015 12:01

No jo, hodně světla a 18-20° C, ale za oknem na sluníčku je 35 ° C ???

Zpět na „Začátečnický koutek“