Zdravím všechny pěstitele, mám problém s kroucením listů, toto téma je tu už zmiňováno ale řešení jsem se nedohledal. Každému budu vděčný za reakci a za radu. Předpěstovávám pod umělým světlem i za oknem sadba byla do jiffu a přesazení do substrátu typu A , nijak jsem zatím nehnojil zalévám odstátou vodou. Poraďte mi jakýkoliv přípravek nebo hnojivo , které by mohlo tento problém vyřešit.
ZDE PŘIKLÁDÁM ODKAZ NA FOTO: http://gunza.rajce.idnes.cz/chilli" onclick="window.open(this.href);return false;
Problém s listy
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 830
- Obrázky: 0
Re: Problém s listy
Zkus jestli to nebude moc vody a velká vlhkost okolí. Nebo prohlídni listy jestli tam nemáš škůdce.
Vlhkost se mi nezdá moc velká mám to v pokoji kde denně větrám a zalévám spíš menším množstvím vody, zespod listů nic nejde vidět a u kořenu se mi to moc nezdá substrát jsem sterilizoval v troubě. Nemůže to být nějakým nedostatkem živin ? a není nějaký šetrný prostředek na zlepšení vitality chilli, který se nanáší postřikem ? ale děkuji za odpověď. 

- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3128
- Kontaktovat uživatele:
Podle této tabulky (Leaf Curl Under) https://www.hydroponics.net/learn/nutri ... encies.asp by ti mohl chybět K a Cu. Ale bez záruky 

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že jsi jiffy dával do výsevního substrátu (A). Chtělo to dát rovnou do B , tedy do univerzálního zahradnického substrátu, nebo do nějakých "speciálně namíchaných" substrátů pro papriky, rajčata a okurky.
http://www.foto-tapety.cz
Ja jsem vcera prvnich 10 vyklicenych take dal do vysevniho, je to spatne? Mam rovnou zacit hnojit treba krystalonem start?
chilli max: myslíš že to může být výsevním substrátem ? do něj jsem to dal protože má podle mě dostatek živin pro začátek a nechtěl jsem to hnojit tak brzo, mám ještě asi 20 semen v rw kostkách které začínají klíčit ty budu dávat do B s perlitem, mám ještě dotaz ohledně světla jak by mělo být asi vysoko od rostlin ?
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Neříkám že ten tvůj problém je tím výsevním substrátem ... jen říkám že (většina) místních členů (i já) seje do Jiffy nebo výsevního substrátu .... po to co kytka má cca 1-2-3 patra pravých listů, tak se sazeničky dávají již do běžného substrátu..... tím pádem není třeba hnojit, protože substrát má živiny v sobě...a začít mírně hnojit až třeba po 3 týdnech od přesazení ..ale to záleží do jak velkého květináče se přesazovalo, jak rostlina roste atd. atd.
Pokud to máš v RW tak ten samozřejmě živiny neobsahuje, ale i tak by jsem vyklíčené rostliny šoupnu rovnou do substrátu B. Ale s RW zkušenost nemám...třeba ti tu odpoví někdo zkušenější, jak se rostliny chovají.
-- 27 úno 2015 20:45 --
to MartinS: určitě bych hned nehnojil... počkat třeba 14 dní a pak zlehka přihnojit.
-- 27 úno 2015 20:47 --
Světlo čím blíž, tím líp... bacha jen na teplo od zdroje světla. Samozřejmě se ale zmenšuje osvícená plocha s větším přiblížením k rostlinám.
Pokud to máš v RW tak ten samozřejmě živiny neobsahuje, ale i tak by jsem vyklíčené rostliny šoupnu rovnou do substrátu B. Ale s RW zkušenost nemám...třeba ti tu odpoví někdo zkušenější, jak se rostliny chovají.
-- 27 úno 2015 20:45 --
to MartinS: určitě bych hned nehnojil... počkat třeba 14 dní a pak zlehka přihnojit.
-- 27 úno 2015 20:47 --
Světlo čím blíž, tím líp... bacha jen na teplo od zdroje světla. Samozřejmě se ale zmenšuje osvícená plocha s větším přiblížením k rostlinám.
http://www.foto-tapety.cz