Mišo z Bratislavy

Vaše koníčky, krom pěstování chilli :tiphat:
gorazd
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Mišo z Bratislavy

Příspěvekod gorazd » 30 led 2015 22:53

Pozdravujem všetkých tu prítomných priateľov a milovníkov chilli.

Čo sa týka nejakých základných informácii o mne a o pestovaní čohokoľvek - nula, proste nič. Ale zato aj vďaka tomuto fóru mám minimálne teoretické vedomosti obrovské (už ich len pretaviť do zdarnej praxe). Čiže, tento rok to bude moja panenská sezóna pestovania.

Osobne v tom aspoň zatial vidím vykúpenie z každodenných stresov v práci (technik bezpečnosti práce a požiarny technik), keď si človek na chvíľku doma oddýchne a postará sa o svoju záhradku a nemusí myslieť na nič iné. A kedže milujem prírodu a bývam v paneláku, tak aj touto cestou si ju chcem priblížiť aj do bytu.

Z toho čo som teraz napísal v podstate vychádza aj môj tohtoročný plán pestovania - indoor (okno + lodžia). O svojom progrese a úspechoch, prípadne neúspechoch budem ďalej priebežne infomovať v časti "Vnitřní galerie pěstování chilli".

Zajtra to u mňa prepukne, tak teraz aspoň pre informáciu čo chystám a ako som vyzbrojený. Samozrejme už teraz budem ráz za akékoľvek pripomienky.

Druhy chilli paprík:
(1) Praire Fire 5 ks
(2) Filius Blue 5 ks
(3) Thanksgiving 5 ks
(4) Bolivian Rainbow 5 ks
(5) Sparkler 4 ks
(6) Trinidad Scorpion Morunga 4 ks (toto len taký úlet, na vyskúšanie pre kamaráta do skleníka)

Sadenie: 31.1.2015
Miesto klíčenia: miniparenisko s ventiláciou (http://www.rastliny-semena.sk/dolezite- ... arco-.html" onclick="window.open(this.href);return false;)
Substrát: 100 % kokosové tablety
Teplota počas klíčenia: 23 °C (± 1 °C) - pri radiátore

Grow box: plastová (polypropylén) škatuľa z Ikei 78 x 56 x 43 cm; steny a dno potiahnuté striebornou izotermickou fóliou z lekárničky
Osvetlenie: CFL 200W, 6 400 °K, 9 400 Lm (http://www.advanced-star.com/index2.php ... 39&lang=uk" onclick="window.open(this.href);return false;) + tienidlo 40 x 50 cm (http://cultureindoor-ba.sk/sk/491-cfl-tienidlo.html" onclick="window.open(this.href);return false;)

Takže zatiaľ toľkoto.

Rastu zdar.

Mišo

Holys89
Nový člen

Re: Mišo z Bratislavy

Příspěvekod Holys89 » 06 úno 2015 12:25

Hezky napsané, a ještě lepší příprava! Já taky letos poprvé, tak přeju, ať to roste a poté i pekelně pálí :jalapeno: :jalapeno: :firychil:
Správné chilli pálí 2x...:)

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 06 úno 2015 12:57

Ahoj kolego,
Myslím ze to mas vymyšlené dobre, odrudy mas na můj vkus příliš slabe co se týče palu plodu ale každý podle chuti, až na tu TMS za tu má palec hoře. Jinak jak rikas důležitý je ze člověk na chvilku vypne od beznyho života a stressu i já tak začínal, první sezonu jsem mel Tři kytky a ani na forum jde nechodil.
Loni jsem rozšířil na 7 rostlin a letos jich už bude cca 90. Trosku me to pohltilo :firy:
Jinak s tím klicenim je důležitá teplota uvnitř parenicku takže jestli ze mas pokojovou +-24 stupňů tak by v parenicku těch 28 mohlo byt.
Tak at to roste :tiphat:

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Soaker » 06 úno 2015 13:10

tiez zacinam prvym rokom s chilli, i ked uz 12r mam zahradku, ale zatial z papriky len baranie rohy, alma paprika a no name feferonky. a zrazu z toho mam 32 chnenses a +-30 annumiek.

tak nech sa nam dari

gorazd
Nový člen

Příspěvekod gorazd » 06 úno 2015 13:19

Vďaka chlapi. Taktiež aj Vám veľa zdaru a úspechov.

Čo sa pálivosti týka, tak áno, tieto sú také slabšie, ale tak vyberal som hlavne kvôli veľkosti rastlín, nech sa za oknom netlačia - to sú tak, keď dozrejú na zahryznutie ku chlebu. :- ) Ostrejšími ma naštastie zásobuje kamarát, čiže aj také budú.

Akurát som inak ráno pozeral, že konečne vydno pokrok, a niektoré rastlinky už začínajú vykúkať spod zeme. Takže srdiečko mám konečne na mieste. Veď niekedy cez víkend si založím vlákno ohľadom pokrokov aj s nejakými fotkami, že ako to všetko ide.

Čo som inak vôbec nečakal, keď som včera po práci behal po obchodoch, v žiadnom obchode som nenašiel substrát na pestovanie paprík. Že vraj je ešte príliš skoro. Tak uvidím, keď bude čas na presádzanie, jak to vyriešim.
A druhý ešte nedoriešený problém, nemám ešte vymyslenú konštrukciu na zavesenie svetla.

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 06 úno 2015 13:23

Ahoj, mam stejny miniparnik jako ty a zrovna vcera jsem meril teplotu jen tak pro test. Mam jej na parapetu pod kterym je topeni.
Kdyz vytapim obyvak na 22°C, tak v parniku veprostred je 25°C. V noci tolik netopime, takze tam bude kolem 20°C.
Nicmene vloni jsem takto taky klicil, neco sice trvalo skoro 4 tydny(habanero) ale nakonec vylezlo skoro vsechno.
Mam ten parnicek hrozne rad, perfektne se rosi a da se skvele regulovat vlhkost. Takovej kompaktni a presto pomerne vysokej, doporucuji vsem.

IvMar
Nový člen

Příspěvekod IvMar » 06 úno 2015 18:19

Držím palce

Zpět na „Představte se v chilli fóru“