Pěstování doma

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
mucza
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Pěstování doma

Příspěvekod mucza » 24 říj 2014 20:49

Ahoj,
jakožto naprostý pěstitelský nováček se už delší dobu chystám na pěstovnání chilli papriček. Kvůli stěhování se mám ale možnost pustit do díla až teď a navíc nemám zahradu ani nic podobného - proto "pokukuju" po papričkách, které se dají pěstovat doma za oknem. Jak tak ale procházím zdejší fórum a články na internetu všeobecně, většinou rostlinky končí tak, že je někdo dřív nebo později stejně dá na balkon, nebo do foliovníku. :dunno:
A tak bych vás chtěl poprosit o radu ohledně toho, jestli je možné rostlinku od klíčení až po plody vypěstovat doma a jestli ano, tak jestli mi k tomu třeba doporučíte i nějakou jednodušší/ideální odrůdu (Zalíbily se mi třeba Loco papričky). Ohledně hnojení, přisvětlování a spol už jsem něco přečetl, ale když mi přihodíte nějaký tip "ze zivota", budu jenom rád :)

Předem díky za pomoc! :tiphat:

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4794

Re: Pěstování doma

Příspěvekod Pedro » 24 říj 2014 21:24

Já bych řekl (je to jen můj názor), že doma můžeš pěstovat kde co (od citroniku po kávovník). Jde o to, kolik máš místa atd.
Mimochodem, já si před měsícem nebo možná dvěma dal loco, neznámou fialovou a zimbabwe bird vyklíčit a nyní už jsou to krásné kytky.

ALe viz odkaz vnitrni-galerie-pestovani-chilli/zelene ... 5%BEaluzie" onclick="window.open(this.href);return false; ...dá se celoročně pěstovat třeba i habanero...vždyť téměř každá pokojová květina pochází ze subtropických nebo tropických oblastí, takže v tom nevidím zásadní problém. Jen místo, hnojivo a vhodné stanoviště (světlo). Samozřejmě nejspíš nebude výnos jako ve skleníku, ale o to asi úplně nejde... A třeba loco je podle mne vhodná pokojová květina :tiphat:
Ještě jsem našel tohle
co-jsme-vypestovali-v-roce-2012-a-letec ... 93-16.html" onclick="window.open(this.href);return false;

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 25 říj 2014 16:20

ahoj přesně jak říká Pedro doma se dá pěstovat skoro vše jen je třeba tomu dát vše počem touží a pokud máš dost místa na okně tak není problém jako okrasky doporučuji loco, Blast Pepper, Peppa Orangina, Zimbabwe Bird / African Devil, demon red, thanksgiving u všech těchto odrůd je jednoduchá starostlivost nic moc nepotřebují a dají se pěstovat po celí rok a nezabírají moc místa stačí jedno slunné okno a jde to samo

ripaxxx
Stálý člen

Příspěvekod ripaxxx » 25 říj 2014 16:44

Já měl doma Stumpy. Je to nizoučká okraska, plodů habakuk a prostříháním si uděláš krásnou nenáročnou rostlinku.
Tady jsou ve velkých květináčích, ale jednu jsem dokonce minimalizoval. Ostříhal, malý květináč a na místo je skromná :wave:
[img][album]20417[/album][/img]

alice
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod alice » 06 lis 2014 19:24

ahoj, taky bych to ráda pěstovala doma "za oknem", zajímalo by mě kolik to potřebuje slunce a které druhy jsou nejméně náročné
děkuji za odpovědi

DarthVikta
Stálý člen
Reputace: 784

Příspěvekod DarthVikta » 12 lis 2014 16:48

Ideální je jižní okno a můžeš pěstovat opravdu cokoliv. Já měl letos "za oknem" dva kousky Trinidad Scorpion z minulýho roku a naprosto v pohodě rostou, kvetou i plodí. Uvozovky jsou tam proto, protože jsem je měl na podstavcích u okna, jelikož na parapet by se téměř dvoumetrový kytky nevešly :) Pokud chceš pěstovat na okrasu, tak vybírej něco z prcků, jako jsou Pequin, NuMex Centennial, Black Pearl a podobně, jak třeba píše Proki73. Rostliny, který jsem zmínil, nejsou náročný a udělají radost :)

Zpět na „Začátečnický koutek“