Kytky a vedra

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Tehir
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

Kytky a vedra

Příspěvekod Tehir » 11 čer 2014 09:29

Vzhledem k počasí aktuální téma. :) Dáváte vaše zelené krasavice do stínu nebo přistiňujete, když jsou venku takovéhle tropy? Mám je venku v kýblech u západní zdi, protože přes den naakumuluje teplo a v noci hřeje, ale říkám si, jestli toho přes den na ně není moc, listy ale nevěší a spáleniny nemám. Rychlost růstu nemůžu posoudit, nemám s čím srovnávat.

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Re: Kytky a vedra

Příspěvekod stalker251 » 11 čer 2014 10:39

ne, zvádaju 40ciny ve foliaku, musi nic ine im neostava, su to odolne organizmy
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

Petr Klatovský
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Petr Klatovský » 11 čer 2014 17:07

Mám papriky doma ve fóliáku, kde svítí celý den a snášejí to celkem v pohodě. Nové spáleniny během těchto veder nepřibyly. V práci je mám venku u jihovýchodní zdi, kde pálí od milého rána asi tak do čtyř odpoledne a také v pohodě, ba naopak se jim to líbí a třeba plody TS Moruga rostou jako zběsilé. Takže pokud jsou papriky zvyklé, neublíží jim to. :c)

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 11 čer 2014 20:12

Mám ve foliáku digi teploměr se záznamem max/min teploty a max se ted většinou dostalo při max větrání kolem 40°C . Rostliny rostou jak zběsilé.... ale je fakt že ted během těch veder mi pár rostlin shodilo část starších listů... ještě celkem zelené listy a normálně upadly. Třeba u jednoho Habanera Paper Latern to bude třeba 70% listů které mělo jako sazenice před vysazením do foliáku.
http://www.foto-tapety.cz

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4497

Příspěvekod MartinS » 16 čer 2014 10:07

Ahoj.
Zjistil jsem ze paprika co snasi nejhure teplo je u me asi Koral.
Svuj maly foliak jsem trochu upravil, uprava je vratna takze v pohode :-)

18101

Ta textilie je toto
18129

Muzes najit i jine obrazky na netu, ale melo by to byt vse podobne.

nejdrive jsem chtel zastineni resit Raslovym upletem 30% ale nedalo se to sehnat v Praze a nejsem blazen abych kupoval 20kc sitovinu a k tomu 120 za postovne. A v zahradnictvi meli jen 60% a v OBI 90% coz uz stini moc.
nakonec jsem nasel toto. Chrani to i pred prelitim rostlinek z destu. Jen to prokapava, ale sprcha se nekona.
Asi to nevydrzi vsechno, ale jako nouzovka a doplnek k foliaku je to fajn. Nejake papriky mam totiz pred foliakem a nechci je mit nekryte. Nedokazal bych regulovat kolik dostanou vody.

Kdybych si to mohl udelat podle sebe, kytky dam vsechny co jsou dole na zemi na parapet a zastinim je komplet.
ted mam zastineno jen asi prvni metr parapetu od te zdi.
Jenze to by neprezila manzelka. Znate zenske, nejdrive chteji aby jste si nasli konicka. Ale kdyz se do nej poradne date se vsim vsudy tak je zase problem ze jim prijde ma starost o papriky vetsi nez by si prala(kdyz se na ne chodim koukat nekolikrat denne), ze by se ji esteticky nelibilo mit pul balkonu zakryteho...bla bla bla.... Pred praci a vecer a jeste kazde zalevani i trochu zatresu na opyleni.

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 16 čer 2014 13:15

Dal jsem do foliáku větrák, průměr má nějak 15cm, nasává ze severního stínu foliáku chladnější vzduch dovnitř a do prostoru mezi kytky. Díky němu se mi podařilo srazit teplotu pod 40°C. Skleník má okna, takže tam to je otevřené vše :)

IDzOR
Stálý člen
Reputace: 2

Příspěvekod IDzOR » 20 čer 2014 07:21

MartinS, s tema zenskyma to mame asi vsichni stejne :D

Zpět na „Začátečnický koutek“