Něžně pálivá dobrůtka

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Tehir
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0

Něžně pálivá dobrůtka

Příspěvekod Tehir » 20 říj 2013 16:08

Ahoj,
hledám vhodnou papričku pro příští sezónu a mám podivný požadavek: Nechci, aby mi při jídle upadla huba. Určitě se vám to bude zdát divné, protože se tady všichni vychloubáte, co nejpálivějšího jste kdy jedli, ale já si užiju spíš celou papričku, víc kousků v omáčce nebo v salátu, než abych po prvním soustu šla pro hasičák. Po kouskách zvládnu nějaké to jalapeňo, ale na nic pálivějšího bych si zasyrova ve větším než malém množství netroufla. A protože jsme estéti, měla by být taky pěkná na pohled, menší a pěkně barevná.
Podotázka: Líbí se mi costeňo amarillo (jsem vysazená na žlutou barvu), máte jí někdo? Přežiju pálivost? Bude v případě větší úrody dobrá i zavařená?

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Re: Něžně pálivá dobrůtka

Příspěvekod gandalf » 20 říj 2013 16:51

Pořiď si Bishops Crown. Není tak ostrá, dobře se zavařuje, vypadá nádherně /dá se s ní i zdobit pokrm/, ty naložené můžeš před podáváním naplnit třeba sýrovou /nebo jinou náplní/ - co víc chtí? A to nemluvim o tom, že je velká kytka /a to bude asi špatně/.

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 21 říj 2013 18:34

pokud máš dostatek místa tak mám pro tebe idealní odrudu a hlavně je i luxusní na zavaření a je jemně pálivá a dokonce je žlutá mám ji odskoušenou protože jsem taky zastáncem jemněji palivích odrud
Cheyenne
Costeno Amarillo
a je libo něco barevného
Chinese Multi-Color
ale pokud jsi pěstitel jako já a máš rostlinky všude třeba i za oknem tak doporučuji
loco
Candlelight PI 593565
Chilly Chili

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 21 říj 2013 18:48

Spíše sladká než pálivá, ale pro plnění něčím pikantnějším jsem prubnul Habanero Lemon :giuitar:

terez888
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod terez888 » 21 říj 2013 18:51

Cau, ja myslim, ze dobra volba by byla i Jalapeno. Me osobne moc chutna a pali pomerne nezne. Hlavne se bezvadne hodi do spousty skvelych jidel :tiphat:
T.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 23 říj 2013 05:51

Tehir píše:Ahoj,
hledám vhodnou papričku pro příští sezónu a mám podivný požadavek: Nechci, aby mi při jídle upadla huba. Určitě se vám to bude zdát divné, protože se tady všichni vychloubáte, co nejpálivějšího jste kdy jedli, ale já si užiju spíš celou papričku, víc kousků v omáčce nebo v salátu, než abych po prvním soustu šla pro hasičák. Po kouskách zvládnu nějaké to jalapeňo, ale na nic pálivějšího bych si zasyrova ve větším než malém množství netroufla. A protože jsme estéti, měla by být taky pěkná na pohled, menší a pěkně barevná.
Podotázka: Líbí se mi costeňo amarillo (jsem vysazená na žlutou barvu), máte jí někdo? Přežiju pálivost? Bude v případě větší úrody dobrá i zavařená?
Klasika: http://www.seminka-chilli.cz/cayenne-yellow-5.html" onclick="window.open(this.href);return false; :tiphat:

ondrash
Nováček

Příspěvekod ondrash » 23 říj 2013 20:13

Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.

terez888
Nový člen

Příspěvekod terez888 » 23 říj 2013 23:16

ondrash píše:Jalapeňo a pálí něžně? Really? Nevím, jestli jsem měl nějakou extra výživnou půdu, ale po jednom zralým kousku bych tancoval kozáčka hodinu v kuse. To bylo od seminka-chili.cz.
No ja nevim, nejsem odbornik, ale napr. Jalapeno Early ma palivost 6000 SHU, takze mi to oproti Moruze a podobnym, s palivosti 2 miliony a vice, pripada pomerne nezne. Je treba si uvedomit, ze jsme na Chilli foru, takze jestli i tohle je moc, tak asi neni treba trapit se konzumaci chilli... :firychil:

Zpět na „Začátečnický koutek“