Ahoj vsetci mam papricky Trinidad Scorpion Moruga,Tinidad Scorpion Butch Taylor a Dorset Naga vsetky su krasne velke ale v poslednej dobe som si vsimol ze maju vela kvetov tie ale po odkvitnuti uschnu a odpadnu. Neviem cim to moze byt mal som na nich vosky ale uz som sa ich zbavil postrekom Calypso 480 SC. Kvety odpadavali uz pred postrekom mohlo to byt voskami???
Dik za vsetky rady.
Odpadavaju kvety
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odpadavaju kvety
V čem to máš zasazený?
v samozavlazovacich truhlikoch a v substrate urcenom pre zeleninu
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
Ty truhlíky nejsou moc vhodné, složení toho substrátu neznám /a ty asi taky ne/. Taky jsem jednou se substrátem naletěl - vypadalo to jako nějaká rozdrcená vláknina smíchaná s mourem /nic bych za to nedal, že tomu tak dokonce bylo/. Výsledky tomu také odpovídaly.
Myslim ze substrat je dobry rastliny su bujne a velmi pekne tie kvety odpadavaju len v poslednych asi dvoch tyzdnoch a je ich hrozne vela mozno tolko proste nedokaze ta rastlina uzivit tak ich "pusti" ako sa hovori, ale neviem mozno sa mylim.
Mam trinidad scorpion moruga a úplně stejný problem, po odkvetení květu sotva vykoukne malá chilli paprička tak všechny stopky upadnou pokud není květ opylen tak je vše v pořádku.Rostlina je velka ,stonek široký jak palec a škůdce jsen neměl po celo dobu růstu. hned vedle mám jiné chilli ve stejném substrátu a mám asi 300 papriček
.jestli někdo znáte možnou příčinu prosím helpppp jinak skončím bez jediného scorpiona 

Měl jsem stejný problém asi před měsícem. Zde jsem se dočetl že není na škodu nechat papričku trošku "žíznit". Přestal jsem zalévat ke kořenům a zálíval jsem jen na list rozprašovačem s namíchaným hoštickým hnojivem pro papriky. (tuším že víčko na 6 litrů). To co bylo nachystaný upadnout zase upadlo ale nový květy už se udržely a paprik stále přibývá.raptorrr6 píše:Mam trinidad scorpion moruga a úplně stejný problem, po odkvetení květu sotva vykoukne malá chilli paprička tak všechny stopky upadnou pokud není květ opylen tak je vše v pořádku.Rostlina je velka ,stonek široký jak palec a škůdce jsen neměl po celo dobu růstu. hned vedle mám jiné chilli ve stejném substrátu a mám asi 300 papriček.jestli někdo znáte možnou příčinu prosím helpppp jinak skončím bez jediného scorpiona

-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Kontaktovat uživatele:
mam rovnaky problem pri paprikach posadenich vonku na zahrade, velke, zdrave ale opadavaju kvety. Tie co mam v kvetinaci a za oknom opadavaju tiez ale ovela menej a nikdy nie vsetky, vydz par ostane
https://t.me/pump_upp